Ketojenik Diyet İle Zayıflama

Genel kategorisindeki Ketojenik Diyet İle Zayıflama konusu
Ketojenik Diyet İle Zayıflama

Ketojenik diyetin zayıflama üzerindeki etkilerinden bahsetmeden önce biraz ketojenik diyet hakkında bilgi vermek gerek. 

KETOJENİK DİYET NEDİR?

Ketojenik diyet 1920'li yıllarda epilepsi hastası çocukların tedavisinde yetersiz ilaç sorunundan dolayı ortaya çıkmıştır. Ketojenik diyetler yüksek yağ oranı olan ve bunun yanında düşük protein ve karbonhidrat içeriği olan bir beslenme programıdır. Ketojenik diyetler bilinenin aksine aç kalarak zayıflama sağlanması istenen bir beslenme programından ziyade, minimum seviyede protein ve karbonhidrat tüketerek vücudun yağ asidi üretmesini ve karaciğerin vücut yağını parçalaması hedeflenen bir diyet programıdır. Normal diyetlerden farklı bir beslenme programı içeriği olduğu için kesinlikle doktor gözetimi altında yapılmalıdır.

 

Şimdi ketojenik diyetin zayıflama üzerindeki etkilerinden bahsedelim…

 

Ketojenik diyetler hastalıkları tedavi etmesi dışında, doktor gözetiminde kontrollü bir şekilde yapıldığı zaman sağlıklı bir yaşam ve zayıflamak için güzel bir diyet programıdır. Ketojenik diyet vücudun aldığı enerjiden daha fazlasını harcamasını hedefler ve bu sayede zayıflamak için en temel tekniği uygulamış olur. Ayrıca kalorileri yüksek olmayan besinler tüketildiği için vücudu sağlıklı bir forma sokarak kişinin zayıflamasını sağlar. Bunların yanında ketojenik diyet programları, diğer programlara göre daha farklı bir besin kısıtlamasına gittiği için uzun süreli yapılmamalıdır.


Bunların yanında ketojenik diyet programlarının sağlıklı bir zayıflama sağlamasının yanında diğer faydalarından bahsedelim…

Karbonhidrat tüketimi minimum seviyeye indirildiği için vücut enerji kaynağını yağlardan karşılar, böylece zayıflarken vücudunuzda kas kaybı değil yağ kaybı olacaktır. Tabi ki ketojenik diyetin zayıflama dışında faydalı olduğu başka şeylerde vardır. Ketojenik diyetler epilepsi nöbetlerinin azalmasına, kanser hücrelerinin ilerlemesini engellenmesine, alzheimer hastalarının hafızalarının düzelmesine yarar. Ayrıca diğer diyet programlarından ziyade vücutta daha fazla tokluk hissi yaratır, böylece kişi yanlış açlık hislerine daha az kapılır.




Kullanıcı Yorumları

Ketojenik Diyet İle Zayıflama konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.