SAĞLIKLI KİLO VERMEYİ BAŞARMAK

Genel kategorisindeki SAĞLIKLI KİLO VERMEYİ BAŞARMAK konusu
SAĞLIKLI KİLO VERMEYİ BAŞARMAK

Kilo vermek zor gözükse de isteyen herkesin başarabileceği bir meseledir. Fakat önemli olan sağlıklı bir şekilde kilo verebilmektir. Vücudumuz her vitamine ihtiyaç duyar ve almadığı sürece sağlık sorunları baş gösterir. Bu sebeple birçok kişi kilo verse dahi sağlığından olabilir. Ya da vücudu birden zorlayıp ağır sporlar yapmak da vücutta istenmeyen etkilere sebep verebilir. Bundan dolayı kilo vermek için spor yapılmalı ve beslenmeye özen gösterilmelidir evet fakat hepsi de kararında olmalıdır. Bu şekilde kişi sağlıklı bir şekilde kilo vermiş olacaktır. Aynı zamanda sağlıklı kilo vermenin sonucunda kişinin yeniden verdiği kiloları alma ihtimali de bir hayli azalmış olacaktır. Birçok kişi sağlıksız hızlı bir şekilde kilo verse de vermiş oldukları bu kiloları bu sebepten dolayı daha hızlı bir şekilde alır.

Sağlıklı Kilo Verme Kuralları

-Su oldukça önemli bir etkendir. Bazı durumlarda vücut açlıkla susuzluğu karıştırabilir. Az su tüketen kişilerin daha iştahlı olduğu bilinmektedir. Bu sebeple günde 2-3 litre su tüketimi kişinin metabolizmasını hızlandıracak iştahını da normal seviyelere getirecektir.

-Besin alışverişi yaparken daha çok doğal besinler almaya özen gösterilmelidir. Bu şekilde kişiler daha sağlıklı beslenmiş olacaklar ve kilo verebileceklerdir.

-Protein kullanımı da oldukça önemlidir. Bu sebepten kişi et, balık tüketiminden kaçınmamalıdır. Kabul edilebilir seviyede bu gıdaların tüketimi oldukça yararlı olacaktır. Fakat kişiler yağ tüketimine dikkat etmeli sağlıklı yağlar kullanmalıdır.

-Kahvaltı da günün olmazsa olmazı olmalıdır. Sağlıklı bir şekilde kahvaltı yapmak kişinin güne zinde başlamasına sebebiyet verecektir. Aynı zamanda kahvaltı yapmayan kişilerin günün geri kalan öğünlerini daha çok abarttığı da bilinmektedir.

-Kişi akşam yemeğinimümkünse en geç 6-7 gibi yemelidir. Bu saatlerden sonra yenilen yemekleri yakmak vücut için daha zordur.

-Egzersiz de olmazsa olmazdır. Bu egzersizler hafif bir koşu, bisiklete binmek gibi hafif şeyler olabilir. Spor yaparak kilo vermek hem daha sağlıklıdır hem vücut için daha iyi sonuçlar getirir.




Kullanıcı Yorumları

SAĞLIKLI KİLO VERMEYİ BAŞARMAK konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.