Şam Fıstığı

Genel kategorisindeki Şam Fıstığı konusu
Şam Fıstığı

100 Gram |Şam Fıstığı| 600 Kalori

Halk arasında Antep Fıstığı olarak bilinen muhteşem lezzeti sanırım sevmeyen yoktur. Herkes tarafından sevilen ve harika bir lezzet olan Şam fıstığının faydaları da yabana atılacak cinsten değildir. Faydalarını bir yana bırakırsak, yüksek kalorisi ve verdiği enerji ile daha çok tanınan şam fıstığından diyet sırasında tüketim tavsiyeleri olarak şunları söyleyebiliriz.

Diyette Şam Fıstığı

Şam fıstığının 100 gramında 600 kalori bulunmaktadır. Anlayacağınız diyet sırasında şam fıstığı tüketilmemesi gereken bir çerezdir.

Yüksek yağ oranı ile tanınan şam fıstığından günlük 12 adet yemek vücudun günlük yağ ihtiyacının tamamını karşılar. Yani eğer bir gün içinde 12 adet şam fıstığı yediyseniz gün içerisinde yiyeceğiniz diğer yiyeceklerin içerisinde hiç yağ olmamalıdır. Bu durum da mümkün olmayacağı için eğer kilo vermeye kafayı taktıysanız şam fıstığından vazgeçmelisiniz.

Yağ oranı oldukça yüksek olan şam fıstığı, ilginçtir ki içerisinde kolesterol barındırmaz. Kolesterol şikâyeti olanlar gönül rahatlığı ile şam fıstığı tüketebilir.

Protein ve fosfat yönünden oldukça zengindir. Şam fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfat yönünden ise 5 kat sığır etinden üstündür. Et tüketmeyi sevmeyenler etten alması gereken vitamin ve mineralleri şam fıstığı içerisinden gönül rahatlığı ile alabilirler.

Vitamin yönünden çok zengin olan şam fıstığı özellikle A,E ve B vitamini yönünden yüksek değerler taşımaktadır. Vitamin eksikliği olan çocuk veya yetişkinlerin şam fıstığı tüketmesi önerilmektedir.

Uzmanlar tarafından şam fıstığının en çok tartışılan yönü ise yüksek kalori barındıran içeriğinin vücuda kilo yapıcı olarak dönmesi veya dönmemesi durumudur. Bir grup uzman içerisinde bulunan kalorinin vücutta yağa dönüşeceğini söylerken bir grup uzmansa yoğun kalori miktarının yağ değil enerjiye dönüşeceğini belirtir. Genel olarak kabul edilen seçenek ise şam fıstığının yüksek kalori barındırmasının kiloya olumsuz bir etkisi olmadığı yönündedir.

Bağırsakların düzenli çalışmasında oldukça etkili olan şam fıstığı, bağırsak hareketlerinizin düzene girmesini sağlayacaktır. Düzenli çalışan bağırsaklar vücudun toksinlerden arınmasını sağlayacaktır. Dolaylı yoldan bakıldığı zaman antep fıstığı vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardım eder.

Şam fıstığı posa yönünden de oldukça yüksek bir çerezdir. Patates, mercimek ve incirden daha yüksek posa oranına sahip olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır.




Kullanıcı Yorumları

Şam Fıstığı konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.