Yavaş Yemek

Püf Noktalar kategorisindeki Yavaş Yemek konusu
Yavaş Yemek

Daha önce çevrenizden mutlaka bir lokmayı ne kadar çok çiğnerseniz o kadar çabuk doyacağınıza dair söylemler duymuşsunuzdur. Yanlış değil evet doğru. Yemek yerken, yediklerinizi ne kadar çok çiğnerseniz o kadar çabuk doyuyor ve diğer yiyeceklere midenizde yer kalmadığı için kısa sürede kilo verebiliyorsunuz. Bu durum diyet sırasında en çok işinize yarayacak diyet püf noktaları arasında ise başı çekiyor.

Diyet sırasında daha kolay ve hızlı kilo vermek istiyorsanız bir takım noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bu noktalar diyette yapılması gereken püf noktalar olarak adlandırılır ve diyet dışındaki dönemde uygulanması da kilo alımının önüne geçecektir. Kilo almamızı engellemek için yapmamız gereken önemli bir püf noktası da yavaş yemek olacaktır.

Yavaş yemek için; yemeklerinizi ufak parçalar halinde bölmeye özen gösterin, ağzınıza attığınızı her bir lokmayı çiğnerken içinizden 10’a kadar sayın, başka işlerle uğraşırken televizyon izlerken, kitap okurken kesinlikle yemek yemeyin. En önemlisi ise çatal, bıçak ve kaşığı yavaş hareket ettirmeyi öğrenin. Aksi durumda yemekler kısa sürede midenize oturacak ve kilo almanıza neden olacaktır.




Kullanıcı Yorumları

Yavaş Yemek konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.