Emziren Anneler Nasıl Beslenmelidir?

Genel kategorisindeki Emziren Anneler Nasıl Beslenmelidir? konusu
Emziren Anneler Nasıl Beslenmelidir?

Emzirme hem anne hem de bebek için oldukça önemli bir durumdur. Anne ile bebek arasındaki bağın kurulması ve daha rahat, güvenli bir çocukluk dönemi için her anne belirli sürelerde bebeğini emzirmelidir. Ancak emziren anneler hem kendi sağlıklarının korunması hem de bebeklerinin daha dirençli olması için bazı beslenme tüyolarına dikkat etmelidir. İşte emziren annelerin nasıl beslenmesi gerektiği konusunda merak edilen yazı.

- Emziren anneler mutlaka protein desteği almalıdır. Et, balık, fasulye ve nohut gibi gıdalar vücut için gerekli olan proteini almamızı sağlar. Haftada 1 kere bu besinlerden emziren her anne yararlanmalıdır.
- Günde en az 3 litre sıvı tüketmek tüm sağlıklı yaşam düşleyenler için geçerlidir. Ancak emzirme döneminde olan kadınlar mutlaka bu kurala uymalı ve sıvı tüketimine özen göstermelidir. Süt ve diğer sağlıklı sıvılarda bunun için de sayılırken önemli olan bolca su içmektir.
- Emziren annelerin ihtiyacı olan bir diğer besin öğesi de demirdir. Vücudun gerekli demir ihtiyacını karşılamak gerekir. Kuru meyveler, kuru yemişler, baklagiller ve etli sebze yemekleri vücudun demir ihtiyacını büyük oranda karşılar.
- Emziren annelere çevreden öneriler şekerli besinler tüketmesi yönünde olur. Ancak emzirme dönemi süresinde de çok fazla şekerli besin tüketmek sağlığa zararlıdır. Şekerli her besin insan ömrünün her döneminde dikkatli tüketilmesi gereken besinlerdir.
- Şarküteri ürünleri adı verilen salam, sosis, sucuk ve hazır çorba gibi ürünler emzirme döneminde az tüketilmelidir. Bu besinlerin fazla tüketimi sağlıksız nitrat tüketimine neden olmaktadır.
- Süt; protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından ideal dengeye sahiptir ve emzirme döneminde süt tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Gaz yaparsa, laktozsuz sütleri veya sindirim farklılığı açısından keçi sütünü tercih edilebilirsiniz.


Süt Arttıran Tarif
Hurma Topu
Malzemeler
-3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
-Süslemek için Hindistan cevizi
-6 adet iri hurma
-5-6 adet badem
-5-6 adet ceviz
-2 çay kaşığı kakao
-1 çay kaşığı tarçın
-1/4 çay bardağı süt

Yapılışı: Hurmaları yumuşaması için 10 dakika ılık suda bekletin. Yulaf ezmesi, badem, ceviz, kakao, tarçın ve çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları rondo’ya koyun. Küçük parçalar haline gelene kadar çekin. Üzerine sütü ilave edip, ceviz taneleri gibi şekillendirin. Ardından üzerine Hindistan cevizi serperek tüketin. Sütünüzün arttığını kısa süre içerisinde fark edeceksiniz.




Kullanıcı Yorumları

Emziren Anneler Nasıl Beslenmelidir? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.