AKNE PROBLEMİ YAŞAYANLARIN BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR?

Genel kategorisindeki AKNE PROBLEMİ YAŞAYANLARIN BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR? konusu
AKNE PROBLEMİ YAŞAYANLARIN BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR?

AKNE PROBLEMİ YAŞAYANLARIN BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR?

Akne zaman zaman çıkan ve uzun süre yüzümüzden gitmediğinde psikoloji bozabilen bir cilt problemidir. Akne oluşumunda birçok etken vardır. Bunlar yaş, hormonlar, beslenme ve altta yatan bir hastalık olup olmadığıdır. Beslenmenin her ne kadar akneye etkisi yok diyen bir kesimde olsa son zamanlarda yapılan araştırmalar aknenin bir sebebinin de yanlış beslenmek olduğunu söylemektedir.

Sağlıklı bir cilt için tüketilmesi gereken besinler araştırıldığında öncelikle bol su tüketmemiz gerektiğini görmekteyiz. Bunun haricinde ise, bol meyve sebze tüketmek ve balık, ceviz ve badem gibi yiyecekleri beslenme programına ekleyerek doymuş yağ içeren besinler ile işlenmiş gıda tüketimini azaltmak gerekmektedir.

Akne oluşumunun sebebi ciltteki gözeneklerin bakteriler ile dolmasıdır. Bu gözeneklerin tıkanmasına hava koşulları gibi dış etkenler etki etse de bazı durumlarda yediğimiz yiyeceklerde etki etmektedir. Örneğin süt ve süt ürünleri tüketiminin ciltteki sivilce oluşumunu arttırdığı söylenmektedir. Aynı zamanda glikoz içeren besinler ile içeriğinde şeker olan besinlerden tamamen uzak durmakta fayda var.

Beslenme düzenini değiştirerek sivilce oluşumunu azaltmanın en iyi yolu işlenmiş ya da fast food gibi gıdalardan, paketli gıdalardan, süt ve süt ürünlerinden, hamur işi gıdalarından ve şekerli yiyeceklerden bir süre uzak durmak ve kendinizi test etmektir. Bir süre yenilen gıdaları değiştirerek cildinizde herhangi bir değişiklik oluşup oluşmayacağını gözlemlemek iyi bir yöntemdir.

Ciltteki problemleri kremler ya da haplarla çözmeye çalışırken aynı zamanda yediğiniz gıdaları da gözden geçirirseniz belki de akne sebebinizin beslenme problemlerinden kaynaklı olduğunu göreceksiniz. Yukarıda yazdığım besinlerin haricinde çikolata yemeninde bazı kaynaklarda sivilce oluşumunu arttırdığı söylenmektedir.




Kullanıcı Yorumları

AKNE PROBLEMİ YAŞAYANLARIN BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.