Yağları Yaktıran Kahvaltı

Genel kategorisindeki Yağları Yaktıran Kahvaltı konusu
Yağları Yaktıran Kahvaltı

İşte sizlere, zayıflama çabalarınıza ek olarak yağ yakmanıza yardımcı olacak ve sizi gün boyunca tok tutarak kilo vermenizi hızlandıracak en iyi kahvaltı.

Yağları yaktıran kahvaltı olarak bilinen yulaflı kahvaltı. Yapılan bir araştırmada, her sabah kahvaltıda yulaf tüketen kişilerin bel çevresi ölçülerinin ve kolesterol seviyelerinin, kahvaltıda karbonhidrat ağırlıklı besin tüketen kişilere oranla daha düşük olduğu görülmüştür. Çünkü yulafın doygunluk hissi verme özelliği vardır ve bu sayede gün boyu enerjik kalmanızı sağlayarak abur cubur yemenizi önler ve yağ yakmanıza yardımcı olur.

Yulaflı Kahvaltı Tarifi

3 çorba kaşığı sade yulaf ezmesi
Kuru üzüm
2 adet ceviz içi
1 çay kaşığı toz tarçın
Bir adet mevsim meyvesi

Yukarıdaki malzemelerin hepsini karıştırın ve çok az su katarak robotta çekin ye da meyveyi sonradan da doğrayıp ekleyin. Suyun miktarını ayarlamak tamamen size kalmış bir durumdur. Sıvı ya da katı tüketmek isteyenler olabilir.

Yulafın Faydaları Nelerdir?

Açlığınızı Kontrol Altında Tutar

Kahvaltıda yulaf tüketmek, yulaf haricinde başka bir şey yemeye göre sizi daha uzun süre tok tutar. Çünkü yarım bardak yulaf ezmesinde yaklaşık 5 gram lif bulunmaktadır. Lifin de yağ yakma özelliği yüksektir. Lifli besinler, sindirim sisteminin boşaltılmasını geciktirerek daha uzun süre doygunluk hissi verir.  

Araştırmalara göre, yulaftaki çözünebilir lif, iştahı diğer tahıllara göre daha uzun süre bastırmaktadır.

Kolesterolün Düşmesini Sağlar

Yağları yaktıran yulaflı kahvaltı, iyi kolesterol seviyesini etkilemeden kötü kolesterol seviyesini düşürür. Yulafta bulunan çözünebilir lif sindirildiği zaman kötü kolesterol düşer ve böylelikle kötü kolesterol kana karışmak yerine vücuttan dışkı olarak atılır.

2002 yılında yapılan bir araştırmada, yulaf yemenin büyük ve küçük tansiyon riskini azalttığı tespit edilmiştir.  

Kansere Karşı Koruma Sağlar

Yulafta bulunan antioksidanlar, kanser hücrelerini çoğaltan serbest radikalleri etkisiz hale getirir ve böylece kanser riskini düşürür.

Vücuda antioksidan almanın en etkili yolu da antioksidanlar açısından zengin besinler tüketmektir. İşte bu noktada yulaf diğer tahıllara göre daha fazla antioksidan içerdiği için muhteşem bir tercih olacaktır. Bu nedenle hem yağlarınızı yakmak hem de kanserden korunmak için yulaflı kahvaltıya devam edin.




Kullanıcı Yorumları

Yağları Yaktıran Kahvaltı konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.