TOK TUTAN VE ZAYIFLATAN YİYECEKLER

Genel kategorisindeki TOK TUTAN VE ZAYIFLATAN YİYECEKLER konusu
TOK TUTAN VE ZAYIFLATAN YİYECEKLER

TOK TUTAN VE ZAYIFLATAN YİYECEKLER

Aldığı kıyafet olmayan ya da kendini aynaya bakınca kötü hisseden herkes kilolarından şikayetçidir ve kilo vermek için çözüm yolu arar. Yiyerek kilo vermeyi herkes ister. Kimi insan bunun mümkün olmadığını düşünür ve öğünlerini azaltarak ya da diyet yaparak kilo vermeye çalışır. Kimi insanda tok tutan besinler arar. Halk arasında bu besinler zayıflatan yiyecek diye geçse de aslında kilo vermeye yardımcı yiyecek demek daha doğrudur.

İşte kilo vermek isteyenlere özel zayıflatan ve tok tutan yiyecekler;

·Yumurta: Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurta, özellikle haşlandığı zaman tok tutmaya yardımcı olduğundan spor ya da diyet yapanların sık sık tükettiği bir besindir.

·Kivi: C vitamini bakımından oldukça zengin olan kivi, metabolizma hızlanmasına yardımcı olarak yağ yakımına yardımcı olup kilo vermeyi sağlar.

·Su: Vücudumuz için günde en az 2.5-3 litre su içmemiz gerekmektedir. Böbreklerimiz için önem arz eden su, metabolizmamızı hızlandırarak kilo vermemize yardımcı olmaktadır.

·Kırmızı biber: Metabolizma hızlandıran en önemli besinlerden biride kırmızı biberdir. Çünkü kırmızı biberin içindeki kapsaisin maddesi hem metabolizmayı hızlandırır hem de vücut ısısını yükselterek enerji harcamanızı sağlar. Mide problemi yaşamıyorsanız yemeklerinizde bol bol kırmızı biber kullanmayı unutmayın.

·Yeşil çay: Yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olan yeşil çayı günde 1 fincan içmenizi tavsiye ederiz.

·Yoğurt: Özellikle yağsız yoğurdun vücuttan hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı olur. İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein sayesinde özellikle bölgesel yağların erimesine katkı sağlar.

·Yulaf kepeği: Bağırsakların çalışmasına yardımcı olan yulaf kepeği aynı zamanda tok tutarak kilo vermeye yardımcıdır.

·Kabak: Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir gibi birçok besini içerisinde bulunduran yeşil kabak vitamin ve mineral bakımından hem sağlıklı hem de kilo vermeye yardımcıdır. Balkabağı da lif bakımından zengin olmakla beraber C ve E vitamini, potasyum ve magnezyum kaynağıdır, üstelik kalorisi de düşüktür.

·Brokoli: Buharda haşlanmış brokoli, hem birçok mineral ve vitamin kaynağı, hem de kilo vermek için oldukça doğru bir besindir.

·Beyaz lahana: İçeriğinde bulunan lif sayesinde tok tutmaya ve kilo vermeye yardımcı olan lahananın çorbasını yaparak içebilirsiniz.

·Yulaf: Yulaf diyet listelerinin vazgeçilmez besinidir. Hem yağ yakması hem de tok tutması açısından yulaf, besleyici bir karbonhidrattır.




Kullanıcı Yorumları

TOK TUTAN VE ZAYIFLATAN YİYECEKLER konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.