BAYRAM SOFRALARINA DA DİKKAT!

Genel kategorisindeki BAYRAM SOFRALARINA DA DİKKAT! konusu
BAYRAM SOFRALARINA DA DİKKAT!

Bayram sofralarına da dikkat! Bayramda şeker komasına girmeyin! Yaklaşık 3 aydır devam eden karantina süreci boyunca çok hareketsiz bir yaşama alıştık. Doğal orakta vücudumuz bu durumdan çok fazla etkilendi. Sürekli evde durmak, hareketsiz kalmak, hava alamamak gibi sebepler hem hantallaşmaya neden olurken aynı zamanda vücut direncimizi de düşürdü. Sürekli aynı yerde olmak ise psikolojik olarak daha depresif ve huzursuz olmamızı sağladı.

Son bir aydır içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı boyunca günün yarısından fazlasını aç olarak geçirdik ve midemiz bu tempoya alıştı. Ramazan Bayramıitibariyle de artık günün her saati yemek yenmeye başlanabilecek. İşte tamda bu yüzden "Bayram sofralarına da dikkat!” diyoruz. Alışılan düzenin değişmesi üstüne birde tatlı çeşitlerinin fazla olması midenize hasar verebilir ve maalesef ki hastanelik dahi olabilirsiniz.

Peki, bunları yaşamamak için neler yapmalıyız işte birkaç madde ile Ramazan bayramında sağlıklı kalmanın yolları.

 

 

·Kısa süreli egzersizlerle gün içinde aktif olmak sağlanabilir.

·Susuzluk metabolizmayı yavaşlatabilir. Bu nedenle günde en az 8-9 bardak su içmek gerekir.

·Tatlıya dur demezseniz, insülin ile kan şekeri düşer ve tekrar tatlı yeme isteği doğar, dolayısıyla beslenme süreci kısır döngüye girer. Pankreas şekeri dengelemek için fazla miktarda insülin pompalar. Sağlıklı kişilerde bu durum, kilo alımına neden olur. Şeker metabolizmasında bozukluk olanlar ise şeker komasına bile girebilir.

·Kahvaltıda mutlaka protein tüketimine (süt, yumurta, peynir) özen gösterilmelidir. Böylece gün içindeki tatlı krizleri bir miktar azalacaktır.

·Uzun süre aç kalınmamalıdır. 2-3 saat aralıklarla ara öğünler yapılmalıdır. Ara öğünler 100 kaloriyi çok fazla geçmemelidir. Ana öğünlerin yanında mutlaka bol salata tüketilmelidir.

·Hayvansal proteinlerle beraber karbonhidrat alımını olabildiğince azaltmak gerekir.

·Çorbalar bazen kalori bombası olabilmektedir. Bu nedenle unlu tereyağlı terbiyeler yapmadan çorba pişirmek kaloriyi minimuma indirmiş olacaktır.

·Yeşil ve beyaz çay tüketimi önemli, günde 2 fincan tarçın veya limon ilavesiyle tüketilmelidir"

·Özellikle Ramazan Bayramı'nda aşırı yüksek kan şekeri ile diyabet hastaları ve Kurban Bayramı'nda aşırı yüksek tansiyon ile hipertansiyon hastalarının acil servis başvurularında artış meydana geliyor. Kalp krizleri artış gösteriyor.




Kullanıcı Yorumları

BAYRAM SOFRALARINA DA DİKKAT! konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.