YAZIN HANGİ BESİNLER SIK TÜKETİLMELİDİR?

Genel kategorisindeki YAZIN HANGİ BESİNLER SIK TÜKETİLMELİDİR? konusu
YAZIN HANGİ BESİNLER SIK TÜKETİLMELİDİR?

YAZIN HANGİ BESİNLER SIK TÜKETİLMELİDİR?

Mevsiminde tüketilen besinlerin vücuda yararı oldukça fazladır. Hem sağlık açısından hem de zayıflamak için her besin kendi mevsiminde tüketilmelidir.

Yaz aylarında oluşan sıcak havalardan dolayı vücuttan daha fazla sıvı atılımı olduğundan bu sıvının vücuda geri kazanılması gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında yaz aylarında bol sıvı içerikli besinler tüketilmesi gerekir. Bunun içinde içerisinde bol sıvı bulunan meyvelerden olan karpuz ve kavun tüketilebilir.

Vücutta oluşan sıvı açığının geri konulabilmesi için meyveler haricinde yemeklerde önem arz etmektedir. Özellikle çorba tüketimi sıvı içeriğinden dolayı oldukça önemlidir. Hem zayıflamak isteyenler için hem de sağlığını korumak isteyenler için çorba vazgeçilmez bir yiyecektir. Çorbayı sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi soğuk çorbalarda tüketebilirsiniz. Yaz aylarında sıcak havaların etkisi ile soğuk çorbalar güzel bir alternatif olabilir. Çorbayı kimi insanlar akşam yemeklerinde tüketirken kimileri ise sabah kahvaltılarında tüketmektedir.

Yazın atıştırmalık olarak ise, yağlı ve tuzlu yiyecekler yerine kuru meyveler tercih etmelisiniz. Eğer zayıflamak istiyorsanız ya da sağlıklı beslenmek istiyorsanız ara öğünlerinizde meyve tüketimine özen gösterin. Sağlıklı yaz meyveleri ile hazırlanmış bir meyve salatası ara öğünlerinizde ideal bir tercih olacaktır.

Yazın ağır yağlı yiyeceklerden ve şerbetçi tatlılardan da uzak durmak gerekir. Çünkü zaten bol kalori olan bu besinler yazın sıcaklarında yendiğinde bünyenize ağır gelecek ve sindirim problemleri de yaşayabileceksiniz.




Kullanıcı Yorumları

YAZIN HANGİ BESİNLER SIK TÜKETİLMELİDİR? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.