Meyve Yememek Mi Gerekir?

Genel kategorisindeki Meyve Yememek Mi Gerekir? konusu
Meyve Yememek Mi Gerekir?

Zayıflama sürecinde olan kişiler her yiyeceğe kilo ve kalori bakımından yaklaşırlar. Kısa süre içerisinde fazla kilolarından kurtulmak istedikleri için hayatlarından birçok yemekleri çıkaran bu kişiler, diyet sırasında yapılabilecek en büyük hatalardan birini yaparak meyveyi de şekerli olduğu için tamamen hayatlarından çıkarırlar. Meyve yememek diyet sırasında nasıl bir etki sağlar?

Meyve Yememek Kilo Verdirir Mi, Aldırır Mı?
Kilo vermek isteyen kişiler tarafından kafalarına göre uygulanan diyetler son zamanlarda yapılan en hatalı diyetlerdir. Çevremizde sıklıkla kilo vermek için sadece meyve diyeti yapan kişiler veya meyveyi tamamen hayatından çıkaran kişiler duyarız.

Meyve yeme konusunda son zamanlarda tartışılan konu, meyvenin şekerli olmasından kaynaklanıyor. Bazı uzmanlar tarafından meyve içerisinde bulunan şeker kilo almamıza neden olur, karşı görüşü savunan birtakım uzmanlar tarafındansa meyve kilo almamıza neden olmaz görüşü savunulur.

Meyve İle İlgili Doğru Bilinen 5 Yanlış
Kesinlikle Meyve Yemeyin;
yapılan araştırmalar günde 20 öğüne kadar meyve yiyen kişilerin bile vücutlarında önemli bir değişim olmadığını kanıtlamış. Hatta bu kişilerin günde 10’un üzerinde yemek yemelerine rağmen kilo bile almamış oldukları gözlemlenmiştir. Kulaktan duyduğumuz kesinlikle meyve yemeyin sözleri diyet sırasında doğru bilinen yanlışlardandır.

Meyve Şekeri Zararlıdır; diyet yaparken en sık duyduğumuz sözlerden biri meyve şekerinin zararlı olduğu yönündedir. Ancak meyve içerisinde bulunan şeker yapay tatlandırıcı olmadığı için, meyve yemememize sebep olmaz.

Meyvenin Şekeri Çok Yüksek;
az bir meyve içerisinde bulunan şeker oranı bile oldukça yüksek bir seviyededir, meyvenin içinde bulunan şeker çok yüksektir. Bu sözler çevremizde sıkça duyduğumuz ancak doğru bilinen yanlışlardandır. Meyvenin şekeri çok yüksek değildir ve meyve yememek için engel olmaz.

Meyve Tehlikelidir; diyet sırasında en çok duyduğumuz sözlerden biri meyve tehlikelidir sözleridir. Ancak meyve tehlikeli değildir. Meyve çok fazla yendiği zaman zarar görmemize neden olabilir. Ancak çok tehlikelidir kelimesi meyve yememek için engel olamaz.

Şeker Hastaları Meyve Yiyemez; kesinlikle doğru bilinen yanlışlardandır. Günlük belirlenmiş porsiyonlar dahilinde şeker hastaları gönül rahatlığı ile meyve yiyebilir.




Kullanıcı Yorumları

Meyve Yememek Mi Gerekir? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.