Hayır Demeyi Öğrendi 16 Kilo Verdi

Sıradışı kategorisindeki Hayır Demeyi Öğrendi 16 Kilo Verdi konusu
Hayır Demeyi Öğrendi 16 Kilo Verdi

Eskişehir’de yaşayan ve uzun yıllar kilo sorunu olan 36 yaşında 2 çocuk annesi Seda Gökmen, istediği kiloya bir türlü ulaşamayınca diyetisyen ile görüşerek sağlıklı beslenme sonucu 4 ayda 16 kilo verdi.

Resim


108 kilo ile Diyetisyen’e başvuran Seda Gökmen, kısa bir sürede 92 kiloya düştü. Kilo verme süreci hakkında bilgi veren Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı, Seda Gökmen’in verdiği 16 kilonun 15’ini yağdan verdiğine dikkat çekti.

Resim

Seda Gökmen ile uyguladıkları programı, "Özellikle yağdan kilo vermek çok önemlidir. İlk etapta istediğimiz; beslenmenin bir düzene oturmasıydı. Üç ana 3 ara öğün oluşturduk. Seda Hanım’ın tatlı sorunu da vardı. Tatlıyı yasaklamadık. Sadece bu tür yiyeceklerin hepsini bitirmek yerine tadına bakıp bırakmayı telkin ettik. Diyet yasak demek değildir. Az ve sık yiyerek her şeyden yemek temel prensiptir. Tüm besin gruplarından eşit ve dengeli almak önemli. Seda Hanım, besin grupları ve alternatiflerini öğrendi. Nasıl pişirmeli, hangi besin gruplarından ne kadar yemeli bunu öğrendi. Listeler üzerinden gitmiyoruz ve kalori takibi yapmıyoruz. Çünkü beslenme şekli hiçbir zaman aynı kalmaz. Kişinin boy ve kilosuna göre belirlenir. Daha sonra kilo verdikçe de beslenme oranları değiştirilir. Kişinin beden kitle endeksine göre alması gereken protein, karbonhidrat ve yağ oranları farklı oluyor ve beslenme de buna göre belirleniyor. Tabii ki spor da şart. Seda Hanım yoğun temposu sebebiyle yeteri kadar fırsat bulamasa da bir süre sonra direnç yaşayacak. Bu direnci de sporla kıracak. Seda Hanım şimdi yemenin değil yedirmenin keyfini yaşıyor. Tatlı mı yemek istedi 10 tane değil, 1 baklava yiyor. Bunun kafada oturması gerekiyor. Kişinin hayır diyebilmesi gerekiyor" diye anlattı.

 




Kullanıcı Yorumları

Hayır Demeyi Öğrendi 16 Kilo Verdi konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.