BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN MEYVELER

Genel kategorisindeki BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN MEYVELER konusu
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN MEYVELER

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN MEYVELER

İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlü tutmamız gerektiğini bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Kış mevsiminin yanı sıra özellikle mevsim geçişlerinde grip, soğuk algınlığı ve benzeri hastalıklara yakalanma olasılığımız artmaktadır. Bu sebeple bağışıklık sistemimizi olabildiğince güçlü tutmalıyız.

Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyeceklerin dışında bir de meyveler vardır. Bu meyveler genel olarak C vitamini içeren meyvelerdir. Örneğin, portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için ara öğünlerimizden ve ana öğünlerimizden bu meyveleri tüketmeyi eksik etmemeliyiz.

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanında meyvelerin vücudumuza birçok yararı bulunmaktadır. Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için sebze meyveye hayatımızın her alanında sıkça yer vermeliyiz. Her alanda kullanılabilen meyveler ayrıca tatlı krizi yaşayan kişilere de meyvenin üzerine tarçın serperek yemeleri tavsiye edilmektedir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol C vitamini sağlayan meyveler yemenin yanı sıra güneşten gelen D vitaminini almamız gerekir. D vitamini bağışıklık sistemimizi etkileyen ve almamız gereken önemli bir vitamindir. En doğal D vitamini alma yolu güneşlenmektir. Bu sebeple genellikle kışın insanlarda D vitamini eksikliği görülmektedir. Kışın insanlar hava değişiminden ve soğuktan etkilendikleri için yaza göre daha fazla gribal enfeksiyonlar görülebilir. Bu gibi çeşitli hastalıklardan korunma yolu ise bol bol meyve tüketmek C ve D vitaminini vücudumuza depolamaktan geçer.

Kışın her yerde rahatlıkla bulabileceğimiz meyvelerden olan portakal, mandalina ve limonu porsiyon miktarını geçirmeyecek şekilde tüketmemiz bizim bağışıklığımızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır.




Kullanıcı Yorumları

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN MEYVELER konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.