18 Ayda 40 Kilo

Gündem kategorisindeki 18 Ayda 40 Kilo konusu
18 Ayda 40 Kilo

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde görev yapan Dr. Demet Özkan, hiçbir operasyon geçirmeden 18 ayda sadece diyet ve yürüyüş yaparak 40 kilo verdi. Özkan’ın eski fotoğraflarını görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, Dr. Demet Özkan sadece dengeli ve düzenli beslenerek ve uzun yürüyüşler yaparak 18 aylık süreçte 40 kilodan fazla verdiğini söyledi.

Dr. Demet Özkan’ın hayatı fazla kilolarının sağlık problemleri de ortaya çıkarmasıyla hareket geçti. Eklem ağrıları, tansiyon dengesizliği yaşamaya başlayınca kilo vermek için harekete geçti. 18 ay boyunca diyet programı uygulayan ve yürüyüş yapan Özken, programın sonunda 40 kilo verdi. Eski fotoğraflarını görenler şaşkına döndü.

18 ayda sadece dengeli beslenme ve hareketli yaşam sayesinde 40 kilodan fazla veren Dr. Demet Özkan, Sonradan alınan kilolar değildi, hayatımın her döneminde fazla kiloluydum aslında. Ancak yaşımın ilerlemesiyle birlikte, sağlıkla ilgili problemler yaşamaya başladım. Tansiyon dengesizliği yaşamaya başladım, tansiyonum yükselmeye başladı. İnsülin direncine bağlı olarak kan glikoz seviyelerim bozulmaya, yükselmeye başladı. En önemlisi, eklem ağrılarım çok şiddetliydi. Çok şiddetli diz ve kalça ağrıları yaşıyordum. Bunlara bağlı ilaçlar kullanmaya başlamıştım. Ama o ilaçların bir çözüm olmadığını biliyordum. Dünya Sağlık Örgütü Obeziteyi bir hastalık olarak kabul ediyor. Yani başlı başına bu bir hastalıktı ve bunun çözümü de kilo vermekti. Kilo verme süreciyle birlikte ikincil problemler de düzeldi. Neredeyse 1 yıldır hiç ağrı kesici almadım. Çünkü hiç eklem ağrım olmuyor. Tansiyonum ve kan glikoz seviyelerim normale döndü. Dolayısıyla kilo vermek, bir anlamda kendimi tedavi etmek oldu. Bana en sık sorulan soru, ‘Operasyon mu geçirdin? İlaç mı kullanıyorsun, gıda takviyesi mi alıyorsun?’ Hayır. Sadece dengeli ve düzenli beslendim, ve çok hareket ettim. Uzun uzun yürüyüşler yaptım. 18 aylık bir süreçte 40 kilo verdim. Sadece diyetisyenimin verdiği programa uyarak ve yürüyüş yaparak. Spor salonlarında çok ciddi sporlar yapmadım. Sadece yürüyerek 40 kilodan fazla verdim” dedi.




Kullanıcı Yorumları

18 Ayda 40 Kilo konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.