PARKİNSON HASTALIĞI VE NEDENLERİ

Genel kategorisindeki PARKİNSON HASTALIĞI VE NEDENLERİ konusu
PARKİNSON HASTALIĞI VE NEDENLERİ

PARKİNSON HASTALIĞI VE NEDENLERİ

Parkinson, beyindeki bir hücrenin bozulması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Parkinson hastalığının en belirgin belirtisi titreme ve hareketlerde yavaşlamadır.

Parkinson tedavisi yapılmadığında ya da geç kalındığına hastaları yatağa bağımlı hale getiren bir hastalık olduğundan dolayı hayat kalitesini bozmaktadır. Genellikle 60 yaş ve üstü kişilerde görülen bir hastalıktır. Genetik olabileceği gibi sonradan da oluşabilmektedir.

Parkinson hastalığının ilk belirtisi titremedir. Daha sonra eğer hastalık ilerlemişse yürürken kol sallama, gömlek iliklemekte zorlanma ya da kamburlaşma görülebilir. Parkinson hastalığında bu belirtilerin yanında uyku bozuklukları, huzursuz bacak sendromu ve depresyon gibi belirtilerde görülebilmektedir. Hastalık ilerledikçe denge bozuklukları ve yürümede zorlanma da ortaya çıkmaktadır.

Parkinson beyin hücrelerinde dopamin eksikliğinin görülmesi ile kendini gösteren bir rahatsızlıktır. Yaşlılık döneminde karşılaşılmasının nedeni beyindeki hücrelerin de yaşlanmış olmasından dolayıdır. Hastalığın tedavisi için öncelikle ilaca başvurulur. Beklenen sonuç alınamadığında hastaya cerrahi işlem uygulanabilmektedir.

Parkinson hastalığına genellikle 60 yaş üstü dense de 40 yaşın üstündeki bireylerde de görülebilmektedir. Ayrıca erkeklerde kadınlara göre daha fazla karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Hastalığın belirlenmesi için MR çekilmesi gerekebilir. Bu sayede gerekli tetkikler yapılarak teşhis koyulur ve tedaviye başlanır. Ayrıca unutulmamalıdır ki her el titremesi Parkinson hastalığına işaret olmayabilir. Sebebini araştırmak için doktora tedavi olmak şarttır.

Parkinson hastalığının bir tedavisi de beyine yerleştirilen pildir. Beyin pili sayesinde kişilerin huzursuzluk duyduğu titreme, denge kaybetme ya da yürüyememe gibi sorunlarla başa çıkmak mümkündür.

 




Kullanıcı Yorumları

PARKİNSON HASTALIĞI VE NEDENLERİ konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.