Obezite Hastası 70 Kilo Verdi!

Sıradışı kategorisindeki Obezite Hastası 70 Kilo Verdi! konusu
Obezite Hastası 70 Kilo Verdi!

GÖRENLER TANIYAMIYOR
Antalya'da yaşayan ve obezite hastası olan İsmail Parti görenlerin kendisini tanımakta zorlandıklarını dile getirdi. Bir diğer hasta Şükriye Şişman ise bir yılda tam 70 kilo vermeyi başardı.

Antalya'da tüp mide ameliyatı olarak fazla kilolarınla vedalaşan yaklaşık 80 hasta Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Doktoru Opr. Dr. Burhan Mayir'in doğum günü kutlamasında bir araya geldi. Aynı zamanda birbirlerine destek olmak için grup kuran hastalar Atatürk Parkı içerisinde bulunan Paşa Çadırı'nda doktorları Burhan Mayir'in doğum gününü kutladı.

MOTİVE OLMAK ÖNEMLİ

Hastalarının ameliyat süreci hakkında çeşitli bilgiler veren doktor Mayir, ameliyatın çok kolay bir süreç olmadığını belirtti. Hastalarının kafasında çok fazla soru ve korku olduğunu dile getiren doktor, hastaların kurdukları grupla birbirlerine tedavi yöntemi ile ilgili destek olduklarını ve bundan kendisinin çok mutlu olduğunu belirtti. Motive olmanın önemli olduğundan bahseden doktor, hastaların birbirlerine motive olduklarını dile getirdi.

90 KİLO VEREN HASTAMIZ VAR
Obezitenin bir dünya sorunu olduğunu dile getiren Mayir, %20 ye varan bir oranla normal hayatında  kilo veremeyen hastalara ameliyat ile kilo verdirdiklerini belirtti. Hastaların ameliyat ile 50-60 kilo verdiğini belirten doktor 90 kilo veren hastamız bile var açıklaması yaptı. Ameliyat sonrasında hastaların kendilerini daha sağlıklı ve daha hissettiklerinin üzerinde duran doktor bende onlarla mutlu oluyorum açıklaması yaptı.

AMELİYATTAN SONRA İLK 10 AYDA 82 KİLO VERDİM
Ameliyattan önce 198 kilo olduğunu dile getiren 45 yaşındaki İsmail Parti, ameliyattan sonra ilk 10 ay içinde toplam 29 kilo vererek 116 kiloya indiğini belirtti. Kiloları nedeni ile evden çıkamayan arabaya bile yürüyemediğini dile getiren Parti, memlekete gittiğinde halasını göremediğini çünkü halasının ev merdivenlerinin çok olduğunu belirtti. Artık bisikletle bile gezebildiğini söyleyen Parti, kilolarım varken yürüme şansım yoktu, artık memlekete gittiğimde beni tanıyamayan insanlar var ifadesinde bulundu.

BİR YIL İÇERİSİNDE 70 KİLO VERDİM
Fazla kiloları yüzünden aşçılık mesleğini bırakmak zorunda kalan 50 yaşındaki Şükriye Şişman ise, ameliyata çok zor karar verdiğini ancak ameliyat olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Kızının ameliyata karşı çıktığını ancak felç olma riskini göze almayarak ameliyat olduğunu ifade etti. Yürümekte bile zorlanan Şişman ameliyattan sonra yeni bir hayata başlayarak tam 70 kilo verdiğini dile getirdi.






Kullanıcı Yorumları

Obezite Hastası 70 Kilo Verdi! konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.