Metabolizmayı Hızlandıran Gıdalar, Çaylar, Meyveler, Kürler

Genel kategorisindeki Metabolizmayı Hızlandıran Gıdalar, Çaylar, Meyveler, Kürler konusu
Metabolizmayı Hızlandıran Gıdalar, Çaylar, Meyveler, Kürler

Sabahları ya da akşamları dikkat ettiğiniz birkaç ufak öneri ile oldukça kolay bir şekilde metabolizmanızı hızlandırmaya başlayabilirsiniz. Daha hızlı çalışan bir metabolizma yardımı ile fazla kilolarınızdan kurtulmanız ve daha sağlıklı beden ölçülerine kavuşmanızda kolaylaşır. Peki bunu söylemek kolay da metabolizmayı hızlandıran gıdalar, çaylar, meyveler ve kürler var mıdır varsa bunlar nelerdir derseniz gelin beraber inceleyelim.

Resim>

 



Metabolizma hızlandıran besinler;

yeşil çay
greyfurt
brokoli
tarçın
kırmızı et
barbunya
yulaf ezmesi
ıspanak
acı biber
pul biber
hindi
badem
kahve
elma
soya sütü
köri
kahve olarak sıralanabilir. Bunların içerisinde yer alan besinlerin her biri aha hızlı bir metabolizmaya sahip olmanıza, diyetleriniz sırasında daha kolay kilo vermenize ve vücudunuzda bulunan yağların yakılmasına yardım edecektir. Aynı zamanda elma sirkesi, keten tohumu ve tarçın da metabolizmanın neredeyse iki katına yükselmesine yardımcı oluyor. Diyetisyenlerden alınan öneriler doğrultusunda kilo vermek ve metabolizmanızı hızlandırmak için;
günde 2-3 bardak yeşil çay için
yemeklerinize zaten baharatlı olsa bile ekstra pul biber ilave edin
her gün mutlaka 2 litre su içmeye özen gösterin
gün içerisinde 2 veya 3 bardak süt için ya da yoğurt yiyin her ikisini de yapamıyorsanız peynir yemeye özen gösterin
kırmızı et tüketin ancak aşırıya kaçmayın. Aşırı et tüketimi metabolizmayı hızlandırmak yerine yavaşlatır.

Metabolizma hızlandırmak için öneriler;
Kendinizi asla aç bırakmayın. Gün içerisinde kesinlikle öğün atlamayın. Uzun süre aç kaldıktan sonra bir besine hem daha fazla saldıracağınızı hem de metabolizma hızınızın düşeceğini unutmayın.
Hareketli bir yaşam tercih edin. Biliyoruz çalışırken hareket etmek belki de zor. Ama eve gidip gelirken ya da ofiste atacağınız 10 fazla adam belki de kilo vermenize yardımcı olacak ve metabolizmanızı hızlandıracaktır. Baharatların hemen hepsi metabolizma hızını ikiye katlar. Eğer sizde sindirim sisteminizin yavaşlığından, kabızlıktan şikayet ediyorsanız yemeklerinize baharat ilave edin. İşlenmiş ve paketlenmiş gıdalar yerine tamamen doğal gıdalar tercih edinç pazardan alıp eve getirdiğiniz bir besini yıkadıktan sonra ısıra ısıra yiyin. Göreceksiniz metabolizma hızınız ikiye katlanacak. Aynı zamanda kafanızda yer etmesi gereken bir bilgi daha verelim. Yuvarlak besinler yani brokoli, karnabahar, lahana, pancar, domates, elma daha hızlı bir metabolizma konusunda yardımcınız olacaktır, sakın unutmayın.




Kullanıcı Yorumları

Metabolizmayı Hızlandıran Gıdalar, Çaylar, Meyveler, Kürler konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.