Kakao Tozu Zayıflatır Mı?

Genel kategorisindeki Kakao Tozu Zayıflatır Mı? konusu
Kakao Tozu Zayıflatır Mı?

Çok eski dönemlerden beri hayatımızda sıklıkla kullandığımız besin türlerinden biri kakao tozudur. Uzun zamanlardan beri araştırılan bir kanıya göre insanların mutlu olmasın da en yüksek etkiye sahip olan yiyeceklerden biri de çikolata. Çikolata yapımında kullanılan kakao tozunun ise ispatlanan bir bilgiye göre zayıflatıcı etkise sahip olduğunu biliniyor.

Kakao Tozu Neden Kullanılmalı?
Kakao içerisinde kolesterol barındırmaz. Bu nedenle kolesterol hastaları dahi rahat bir şekilde kakao tozu tüketebilirler. Özellikle kötü kolesterol üzerinde etkisi olduğu bilinen kakao tozu aynı zamanda zayıflama üzerinde de etkilidir. Ancak aşırıya kaçmadan tüketime her zaman dikkat edilmek zorundadır. Aşırı tüketim rutin bir şekilde devam ettiği takdirde bağımlılık halleri ortaya çıkabilir. En az bir kafein kadar bağımlılık yaratan kakao tozunu, düzenli kullandığını belirten kişiler de belli bir süre sonra baş ağrısı benzeri bağımlılık belirtileri olduğu gözlenmiştir.

Kakao tozu aynı zamanda kalp krizi riskini de azaltmaktadır. Ancak kalp krizi riskinin azalması için toz halinde tüketilmesi önemlidir. Çikolata haline getirilmiş bir kakao tozu, kalp krizi riski olan kişilerin kriz oranının tetiklenmesine neden olabilir. Hem üreme hem de bağışıklık sistemlerinin de çalışmasını hızlandıran kakao tozu sayesinde, inme riskleri de azalmaktadır. Strese karşı büyük bir mücadele etmede yardımcı olmakta ve iştahı da kesmeye yardımcı olmaktadır. İştahı kesilen kişiler zamanla diledikleri şekilde kilo verebilmektedir. Bitkinliğin giderilmesinde ve enerji depolanmasında büyük bir rol oynayan kakao tozu ve kakao yağı bir arada tüketilmemelidir.

Resim>

 Kakaonun Faydaları 

-Kakao, günümüzde kronik hale dönüşen stresle mücadeleye karşı en yararlı element olan potasyumu içinde barındırır. Bu nedenle özellik büyük bir stres dönemi içinde olan kişiler tarafından günde bir tatlı kaşığı kadar kullanılmalıdır.

 

-Zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlar. Çocukluk döneminde olan bireylere, sade süt sevmedikleri takdirde kakao tozu ile karıştırılıp verilecek süt büyümelerin de yardımcı olacaktır.

-Toz haline getirilerek suyla kaynatılıp içilebildiği gibi, pasta, kek ve çeşitli tatlıların imalatında da geniş miktarda kullanılan kakao, böbreklerde su ve tuzun emilmesini engelleyerek idrarı arttırır. Bu yönü ile sindirim sistemine yardımcı olmaktadır.

-Yağı sayesinde güneşin zararlı ışınlarının engellenmesi amacıyla cilde sürülerek güneş yağı olarak kullanılır. Ayrıca, yumuşatıcı özelliği sayesinde cilt çatlaklarına pamukla sürülerek faydalanılır.




Kullanıcı Yorumları

Kakao Tozu Zayıflatır Mı? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.