DİYETTE KAÇINCI GÜNDEN SONRA KİLO VERMEYE BAŞLANIR?

Genel kategorisindeki DİYETTE KAÇINCI GÜNDEN SONRA KİLO VERMEYE BAŞLANIR? konusu
DİYETTE KAÇINCI GÜNDEN SONRA KİLO VERMEYE BAŞLANIR?


Diyet yaparak kilo vermeye çalışan ancak ilk günden tartılıp kilo vermediğini görüp vazgeçenler çok vardır. Diyet ilk günden etkisini gösterecek diye bir durum söz konusu değildir. Diyette iyi bir başlangıç için başlamadan önce tartılın ve bunu bir yere not edin. Fakat kilo verdiğinizi görebilmek için diyete başladıktan sonra 7-10 gün geçince tartılmalısınız.

Diyet yapanların genellikle yaptığı bir hata vardır. Bu hata sık sık tartıya çıkmalarıdır. Meraklı olup acaba kilo verebildim mi endişesi ile hemen hemen her gün tartıya çıkılmaktadır. Her gün tartıya çıkmak ve istediğiniz sonucu görememek sizi diyetten soğutacaktır. Bu sebeple diyet yaparken ayda en fazla 2 kez tartılmak doğru olacaktır. Tavsiyemiz diyete başlandığı günden 15 gün sonra bir kez tartılmak ve daha sonrasında da 1 ayın sonunda tartılmaktır. Çünkü diyete başlandıktan sonra 7-10 günde anca bir fark gözlemlenebilmektedir. Daha öncesinde tartılmak etkili sonuçları görememe ihtimaliniz olduğundan diyet yapmaktan vazgeçirebilir.

Diyet yaparken de tartılmanın doğru olup olmayacağı saatler vardır. Bunlardan ilki sabah kalkınca aç karnına tartılmak en doğrusu iken yemekten hemen sonra tartılmakta doğru sonucu vermeyeceği için yanlıştır. Ayrıca kadınlarda adet dönemlerinde oluşan ödemden dolayı bekledikleri sonucu tartıda görememeleri mümkündür. Bu sebeple bu dönemlerde tartılmak uygun olmayacaktır.

Diyette kilo kaybı her zaman aynı şekilde devam etmez. Bu bazı kişileri artık zayıflayamıyorum diye diyeti bırakmasına sebep olur. Ancak devam edilmesi gerekir. Diyette herkesin vücuduna göre bir metabolizma hızı vardır. Bunlar genellikle çok kilolu olanlarda daha etkili sonuçlar verirken daha zayıf olanlarda daha geç etki gösterir. Sabırlı olup diyete istikrarlı bir şekilde devam etmek gerekir.


 




Kullanıcı Yorumları

DİYETTE KAÇINCI GÜNDEN SONRA KİLO VERMEYE BAŞLANIR? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.