Diyet Gıdaların Özellikleri

Genel kategorisindeki Diyet Gıdaların Özellikleri konusu
Diyet Gıdaların Özellikleri

Diyet ürünler genel olarak yağ içeriği kısıtlanmış, dolayısıyla kalori içerikleri de azalmış, şeker ve tuz oranları düşürülmüş ürünler olarak geçer. Halk arasında daha çok zayıflama ürünü olarak adlandırırlar. Diyet sırasında zayıflamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen diyet gıdaların özellikleri uzmanlar tarafından çok yararlı bulunmamaktadır.

Diyet gıda nedir?

Halk arasında zayıflama ürünü olarak adlandırılan ürünler aslında tıbbi beslenme tedavisinde kullanılması uygun olan ürünlerdir. Kafasına göre uyguladığı diyet sırasında, zayıflamak için kullanılan diyet gıdalar kilo vermenize yardım etmek bir yana kilo almanıza bile neden olabilir. Uzman kontrolünde tüketilmesi gereken diyet gıdalar, özellikle tıbbı bir rahatsızlığın ardından tüketilen ürünlerdir. Yani bir çölyak hastalığında glütensiz beslenmek gerekir ve glütensiz beslenme de bir diyet ürünü olarak adlandırılmaktadır.

Diyet gıda hakkında yanlış bilinen doğrular

Özellikle tıbbi rahatsızlıklardan sonra kullanılan diyet ürünler sanıldığının aksine, nişasta içeriği ve şeker ürünleri oldukça yüksek, lif içerikleri minimuma yakın ürünlerdir. Bakıldığı zaman zayıflama yolunda hiçbir katkısı olmayan ürünlerdir anlayacağınız. Diyet gıdaların özellikleri zayıflama garantisi vermeyen özelliklerdir.

Chia tohumu da bir diyet ürünüdür. Son zamanlarda adından sıklıkla bahsettiren chia tohumu diyet için özel üretilmiş bir ürün olmamakla beraber zayıflama ve diyete yardımcı olan ürünlerden biridir. Diyet ürün olarak geçiyor olmasının sebebi, protein oranının ve kalitesinin güzel ve yüksek olmasıdır. Diyet gıda sayılabilmesi için, diyet gıdaların özelliklerinin en önemlisi olanı, lif oranı yüksekliğini taşıyor olması gerekir.

Diyet gıdaların özellikleri arasında uzun süre tok tutuyor olması sayılabilir. Diyet gıda tüketmek uzun süre aç kalmadan tokluk hissi ile saatler geçirebileceğiniz anlamına gelir. Genelde ufak paketler halinde satılan diyet gıdalar, diyet sırasında veya diyetten sonra kilo kontrolü sağlanması sırasında önemli rol oynarlar. Özellikle ara öğün olarak tüketilebilecek olan diyet gıdaların özellikleri bir paketin içerisinden az çıkması ve paketin hepsinin bile öğünde tüketilebilecek olmasından geçer. Bir paket diyet bir bisküviyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Diyet gıdaların özellikleri olarak tok tutmasını sayabiliriz ancak zayıflatan ürünlerdir diyemeyiz.  Evet uzun süre tokluk hissi verirler, bir çoğunun şeker ve lif oranı düşüktür zayıflamamıza yardımcı olurlar ancak diyet gıdalar tek başına zayıflamamıza katkıda bulunmaz. Diyet gıdaların özellikleri arasında zayıflama saymak yanlış bir özelliği, diyet gıdaların özellikleri arasına eklemek olacaktır.

 




Kullanıcı Yorumları

Diyet Gıdaların Özellikleri konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.