Yoğurt Yemek İçin 7 Neden

Genel kategorisindeki Yoğurt Yemek İçin 7 Neden konusu
Yoğurt Yemek İçin 7 Neden

100 Gram |Yoğurt| 63 Kalori

Tüm dünyada en çok tüketilen yiyeceklerin başında yoğurt gelir. Çok eski çağlarda da bilinen yoğurt ilk zamanlar sadece tedavi edici özelliği ile hastalıkların giderilmesinde kullanılırdı. Zamanla gelişen ve değişen üretim teknikleri ile tadına lezzet harikaları katan yoğurt hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Yoğurt yemek için sayılabilecek binlerce neden varken en önemli 7 tanesi şu şekilde sıralanabilir.

1-) Yoğurt kilo vermeye yardımcı olur. 100 gram yoğurtta sadece 63 kalori vardır ve bu kalori miktarı diyet sırasında oldukça yardımcınız olacaktır. Bünyede bulunan fazla yağın yakılmasına yardım ederek daha fit bir vücutla daha sağlam ve sağlıklı bir yaşam geçirmenize yardım eder.  Vücut için gereksiz tüm yağın dışarı atılmasında etkin bir yöntem olarak yoğurdu sık sık tüketmemiz gerekir.

2-) Özellikle bağırsaklarda bulunan zararlı bakterilerin ve enfeksiyona bağlı oluşan parazitlerin dışarı atılmasında yoğurt yemenin önemi saptanamayacak kadar fazladır. Diyet sırasında da vücudunuzda ki toksinlerden arınmak istiyorsanız gece yatmadan önce bir kase yoğurt yiyebilir bağırsakta bulunan sorunları dışarı atarak daha sağlıklı yaşamaya başlayabilirsiniz.

3-) Böcek ısırmalarının tedavisinde özellikle arı sokmasında yoğurt uygulamak böcek ısırmasının etkisinin azalmasında önemlidir. Arı sokan veya böcek tarafından ısırılan bölge üzerine anında yoğurt sürmek ilerleyen günlerde ise yoğurt yemek ısırmanın etkisini azaltarak ağrı ve sızlamayı durduracaktır.

4-) Filmlerde sıkça gördüğümüz bir durum vardır ki uzun süre güneşin etkisine maruz kalan kişiler acıyı azaltmak için yanıklar üzerine yoğurt sürerler. Güneşin etkisinin azaltmasında bir rolü olmayan yoğurt bu durumda güneşin vücut üzerinde ki gerginlik hissini alacak, vücut ve cilt sorunlarının olmasına engel olacaktır. Eğer tatile gidip uzun süre güneşte kalarak yandıysanız yoğurt tüketmeniz güneşin zararlarını en aza indirecektir.

5-) Kemik ve diş sağlığı için yoğurt tüketmek çok önemlidir. Düzenli ve uzun süre yoğurt tüketmek daha güçlü bir kemik yapısına sahip olup yaşlanmayı önlemek için önemlidir. Kemik erimesi için doktorlar tarafından sıkça tavsiye edilen yoğurt, daha sağlıklı ve beyaz dişlerin de temelindedir.

6-) Kuru ve hassas ciltlerin kırışıklıklarını engellemek için yoğurt tüketmek gerekir. Günde 1 kase yoğurt yemek cildin nemlenmesine ve daha genç durmasına yardım edecektir.

7-) Her akşam yatmadan önce küçük bir kase içerisine kırmızı biber koyarak üzerine yoğurt eklemeniz sindirim sisteminin hızlanmasına ve bağırsaklarınızın daha hızlı çalışmasına yardım edecektir.




Kullanıcı Yorumları

Yoğurt Yemek İçin 7 Neden konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.