Acı Çehre Tohumu Nedir, Diyette Nasıl Kullanılır?

Genel kategorisindeki Acı Çehre Tohumu Nedir, Diyette Nasıl Kullanılır? konusu
Acı Çehre Tohumu Nedir, Diyette Nasıl Kullanılır?
Hızlı ve sağlıklı zayıflama isteği birçok kişiyi yapması gerekenden farklı şeyler yaparak zayıflamaya yönlendirir. Özellikle bitkisel ürünler kullanmak isteyen kişiler aktarların önünde uzun kuyruklar oluşturur. Acı çehre tohumu da aktardan alınması gereken, sağlıklı olması ve tok tutma özelliği ile gündeme gelen bir üründür.

Acı çehre tohumu zayıflamak isteyen kişilerin sıkça başvurduğu sağlıklı bir zayıflama bitkisidir. Tok tutucu özelliği ve metabolizmayı güçlendirici etkisi ile sıkça tercih edilir. En büyük etkilerinden biri sindirim sisteminin hızlanmasına yardım etmesidir. Kabızlığın ortadan kalkmasına yardım eden, sindirim sistemini tamamen düzenleyen ve daha sağlıklı bir bedene sahip olmaya yardım eden acı çehre, tatlı isteğini de azaltır.

Acı Çehre Tohumunun Faydaları
- kabızlığı önler
- sindirimi güçlendirir
- bağırsak sorunlarının önüne geçilmesine yardım eder
- tatlı isteğini bastırır
- yağ yakılmasına yardım eder
- iştah azaltır
- sarkıkları ortadan kaldırır
- kan şekerinin düzenlenmesini sağlar

Resim


Acı Çehre Tohumunun Zararları

 

Bir bitki olan acı çehre tohumu fazla kullanıldığında vücuda çeşitli yan etkileri olacaktır. Özellikle hamilelik döneminde acı çehre tüketmek böbreklerin iflas etmesine bile neden olabilecektir. Acı çehre tohumu tüketecek kişilerin düzenli beslenmeye özen göstermesi gerekir. Özellikle sağlıklı ve dengeli beslenmemize yardım edecek atıştırmalıklar tercih etmelidirler.

Acı Çehre Tohumu Nasıl Kullanılır?
Acı çehre tohumunun sayılan faydalarından yararlanmak isteyenler ancak acı çehre tohumunun nasıl kullanıldığını bilmeyenler için öneri kullanım şartları şu şekildedir. Acı çehre tohumunun kullanımı için seçebileceğiniz birkaç farklı yol olduğu unutulmamalıdır. Öncelikle bir bardak sıcak suyun içine 5-6 adet kurutulmuş acı çehre tohumu atabilir ve bu şekilde 5-10 dakika demlendirip süzdürerek çay olarak tüketebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamaya karar verirseniz sabah ve akşam, kahvaltı ve akşam yemeğinden yaklaşık 30 dakika kadar önce içebilirsiniz. Aç karnına içilmesi bu yöntemde oldukça önemlidir. Ancak aç karnına içmeyi tercih edecekseniz önce bir doktora danışmanızda fayda olacaktır.

 

Eğer farklı bir şekilde tüketmek isterseniz yine günde 2 kez, tok karnına 3-4 adet acı çehre tohumunu ılık su eşliğinde çiğneyerek de tüketebilirsiniz. Bu yöntem ağızda kötü bir tat bırakması nedeni ile tercih edilmez. Ancak siz bu yöntemi seçecekseniz yemekten önce veya sonra tüketebilirsiniz.





Kullanıcı Yorumları

Acı Çehre Tohumu Nedir, Diyette Nasıl Kullanılır? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.