Marmelat & Reçel

Genel kategorisindeki Marmelat & Reçel konusu
Marmelat & Reçel

100 Gram | Marmelat & Reçel| 275 Kalori

Sağlıklı bir yaşam için düzenli beslenmek ve sağlıklı yiyecekler tüketmek herkesin tercihidir. Özellikle fazla kilolarından şikâyet eden kişiler kilo vermek ve daha fit bir görünüme kavuşmak için birbirinden farklı diyet yöntemlerini denerler. Kafasına kilo vermeyi koyan kişileri hiçbir yiyecek çelmezken, kilo fazlalısı çok olmayan kişileri diyet sırasında çeldirici birçok unsur olur. Özellikle tatlı. Peki diyet sırasında canı tatlı özellikle marmelat veya reçel çekenler ne yapmalı derseniz cevabı yazımızda.

Diyet Sırasında Marmelat & Reçel

Belli bir miktar şekerin meyveye katılarak pişirilmesi sonucu oluşturulan, meyve ezmesine reçel adı verilir. Marmelatta reçel ile aynı anlamda kullanılır ve ikisinin de tüketim şekli aynıdır. Özellikle sabah kahvaltılarında yenmesi tercih edilen reçel ve marmelat müthiş bir tatlandırıcı olmanın yanı sıra diyet dostudur diyebiliriz. 100 gramında 275 kalori bulunur. Ancak bir reçelden bir öğünde 100 gram yemek çok mümkün olmayacaktır. Reçeli kararında yerseniz ve şekeri az bir halde evde kendiniz reçel üretirseniz diyet sırasında çok fazla sorun yaşamazsınız.

Diyet sırasında uzmanlar tarafından en çok önem verilen öğün kahvaltıdır. Sıkı bir kahvaltı yapmak diyette gün içerisinde uzun süre tok kalmanızı sağlar. Diğer öğünlerde yemeklere saldırmanızı kahvaltı önler. Diyet yapmadan önce ekmeğinin son dilimini reçel ile yiyen ve kahvaltıyı tatlı kapatan bireyler zamanla kilo alınca suçlusunu reçel yaparlar. Ancak reçeli kararında yemek kilo vermenize engel olmaz. Evet belki de kilo vermenize de yardım etmez ama kilo vermeye engel olmaması bakımından tatlı kaçamaklar yapmak diyetinizi engellemeyecektir.

Diyet sırasında tüketeceğiniz reçel veya marmeladı evde kendiniz yaparsanız esmer şeker kullanabilir kalori miktarını ve zararlı etkilerini en aza indirebilirsiniz. Uzun süre saklanabilen özelliği ile reçel yapmak kadınlar tarafından sevilen bir durumdur. Sizde tatlıdan vazgeçemeyenlerdenseniz ve daha hafif yiyeceklerden tatlı ihtiyacınızı karşılamak istiyorsanız diyet sırasında bir kaşık meyve marmeladı yiyebilirsiniz. Ancak yediğiniz marmelat yanında ekmek tüketmenizi önermiyoruz. Eğer uzman kontrolünde kilo veriyorsanız diyetinize ek reçel veya marmelat tüketmeden önce uzmanınızla görüşmenizi öneririz.

 

 




Kullanıcı Yorumları

Marmelat & Reçel konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.