STRES KİLO ALDIRIR MI?

Genel kategorisindeki STRES KİLO ALDIRIR MI? konusu
STRES KİLO ALDIRIR MI?

STRES KİLO ALDIRIR MI?

Stres, yeme bozukluğuna yol açabilen ciddi bir rahatsızlıktır. Stresli zamanlarında insanlar bazen iştahsızlık bazense daha çok yemeye başlamaktadır. Bu durum ciddi bir rahatsızlığı da beraberinde getirebilmektedir.

Beynimiz stresten etkilenen bir organdır. Beynimize açlık tokluk hissi geldiğinde bizi yönlendirirken stres ile beraber yeme bozukluğuna da yol açabilmektedir. Stresli olduğu zamanlarda daha çok yemeye başlayabilir. Bu sayede de stres kilo aldırabilen bir sorundur.

Bazı insanlar üzgünken iştahları kapanır ve canları hiçbir şey yemek istemez. Bu durumlarda kilo verirler. Bazıları ise tam tersi stresli ya da üzgünken kendini daha çok yemek yemeye verir. Daha çok yemek yediği halde beyin stresli durumlarda tam olarak işlevini yerine getiremeyebilir ve yediklerinizi sindirmekte güç olabilir.

Stresle başa çıkmanın birçok farklı yolu vardır. Öncelikle stresli iken kendini fazla ya da az yemeye odaklamamalı ve yemek ile hiçbir sorunun çözülemeyeceğinin farkında olmalısınız. Bunun dışında stresle başa çıkmak için kendinizi çikolata, tatlı gibi şeylerle ödüllendirip onlarla mutlu etmeye çalışmayın. Ayrıca yetersiz uyunan uykuda kilo alımına sebep olabilmektedir. Uykunun az olması demek vücutta sindirime geçecek olan midenin tam olarak işlevine başlayamaması demektir.

Stresten dolayı kilo almamak için yapmanız gereken ilk şey eğer iştahınız arttıysa bile sağlıklı atıştırmalıklar ve ara öğünler ile bu iştahı bastırmaktır. Örneğin tatlı krizine girdiyseniz bunu meyve ile karşılamaya çalışın.

Stresten dolayı kilo vermemek içinde kendinize sürekli bir bahane üreterek yanınızda yiyecek bulundurmak, hatırlatıcı notlar yazmak ve canınız sıkıldığında kendinizi mutfağa atmak bir çözüm önerisi olabilmektedir.




Kullanıcı Yorumları

STRES KİLO ALDIRIR MI? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.