Kilo Vermeyi Zorlaştıran Hastalıklar

Genel kategorisindeki Kilo Vermeyi Zorlaştıran Hastalıklar konusu
Kilo Vermeyi Zorlaştıran Hastalıklar

Zayıflamak için elinizden gelen her şeyi yaptınız. Diyet, spor, egzersiz, zayıflama çayları, uzman önerileri, terapistler, diyetisyenler, az yediniz, şok diyetler uyguladınız yok olmadı kilo veremediniz. Muhtemelen sizde kilo vermeyi zorlaştıran hastalıklardan biri var. En yakın zaman da mutlaka bir doktor tedavisinden geçin ve kilo vermenize engel olan hastalıklardan hangisi ile karşı karşıya kaldığınızı öğrenin. Bununla beraber tedavi olduğunuzda, kolaylıkla istediğiniz kiloya düşeceğinizi göreceksiniz.

Kilo Vermeyi Zorlaştıran Hastalıklar Nelerdir?

Tiroid Hormonlarının Az Çalışması
Troid bezlerimiz boyun bölgemizin hemen alt kısmında yer alır. Troid bezi ile vücudumuzun metabolizması için çok önemli olan hormonlar salgılanır. T3 veT4 diye adlandırılan bu hormonlar aynı zamanda büyümemiz için de önemli görevler üstlenen hormonlardır. Bu hormonların salgılanmaması vücudun ödemi tutmasını, kısa zaman içerisinde çok kilo alınmasını sağlayacaktır. Diyet yaptığınız halde kilo veremiyorsanız kilo vermeyi zorlaştıran hastalıklardan olan troid hormonlarının çalışmaması durumunu kontrol ettiriniz.

Polikistik Over Sendromu
Kilo vermeyi zorlaştıran hastalıklardan
biridir. Kadınlar da görülen bir hastalıktır. Yumurtalıklarda oluşan birden fazla kistin kadının adet döneminiz bile etkilemesi durumudur. Tedavi edilmediği takdirde kemik erimesinden tutun da kısırlığa bile yol açabilecek etkileri vardır. 

D Vitamini Eksikliği
D vitamininin metabolizma düzenleyici etkisi vardır. Aynı zamanda pankreas bezinden insülin salgılanmasında düzenleyici bir görevi vardır. Eksikliği durumunda korkulu rüyamız insülin direnci meydana gelir. Sadece d vitamini değil genel olarak vitamin eksikliği kiloyu vermeyi zorlaştıran rahatsızlıklardandır. Sağlıklı bir yaşam sürmek ve kolay kilo vermek için mutlaka doktor kontrolüne gitmek gerekir.

Böbrek üstü Bezlerinin Gereğinden Fazla Çalışması

Böbrek üstü bezleri tarafından salgılanan kortizolun gereğinden fazla salgılanması insülin direncini ve buna bağlı olarak şeker hastalığını ortaya çıkarır. Kilo vermeyi zorlaştıran böbrek üstü bezlerinin fazla çalışması durumu bir uzman tarafından gözetim altına alınmalı ve onun sonucunda kilo vermek için hazırlıklara başlanmalıdır.

Anemi (Kansızlık)
Kadınlar da adet döneminden dolayı sıklıkla görülen ama gerektiği kadar dikkate alınmayan bir rahatsızlık olmakla beraber kilo vermeyi engelleyen hastalık türüdür. Aynı zamanda gündelik hayatı olumsuz etkilemekte ve kişinin çabuk yorulup kendini devamlı halsiz hissetmesine neden olmaktadır.

Psikolojik Sorunlar
Kilo verme esnasında psikoloji oldukça önemlidir. Kendinizi psikolojik yönden güçlü hissetmek sadece kilo vermek bakımından değil hayata karşı tutum ve genel sağlığınızda da etkili olacaktır. Depresyonda olmak, panik atak, şizofreni gibi psikolojik rahatsızlıklar kilo vermeye engel olan rahatsızlıklar arasındadır.

Diyet yaptığınız halde kilo veremiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz rahatsızlıklardan bir veya birkaçı sizde olabilir. Mutlaka bir uzmana görünmeli ve onun tavsiyeleri ile hayatınıza sağlıklı bir şekilde devam etmelisiniz.




Kullanıcı Yorumları

Kilo Vermeyi Zorlaştıran Hastalıklar konusu hakkında yorumlar..

  • Nurhan Mezgeldek 5
    14-11-2019 10:26:27 (5 yıl önce)

    Polikistik over sendromu var tiroidlerim tamamı opere ve karaciger saglobu tamamen kaplayan 20 cm kaverniz hemanjiom bir tümör var ve zayıflamak istiyorum ama çok zorlanıyorum bir türlü kilo veremiyirum diyet spor 2- 3 kilo verebildim ve kilom artıyor sıradan diyetler işe yaramıyor yardım istiyorum

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.