Dukan Diyeti

Genel kategorisindeki Dukan Diyeti konusu
Dukan Diyeti

Dukan Diyetini, kilo verme konusunda araştırma yapan ya da zayıflamak isteyen kişiler eminim duymuşlardır. Dukan Diyeti, Pierre Dukan isimli bir tıp doktorunun zayıflama icadıdır. Ünlü doktor, doktorluk görevini yaparken, obezitenin eşiğinde olan bir hastasının kendisine kilo vermek için başvurması üzerine zayıflama ve beslenme uzmanı olmaya karar vermiştir.

Dr. Dukan, hastasının kendisi için içinde etin yer aldığı bir beslenme programı hazırlamasını istemesi üzerine tamamen protein ağırlıklı bir diyet hazırlamış ve inanılmaz sonuçlar almıştır.

Şişmanlıkla mücadele eden hastasının bir hafta süresince yalnızca et yiyerek haftada 5 kilo verdiğini görünce bu sektörde yeni bir sayfa açmaya karar vermiştir. Sonradan bu diyet programına sebze de ekleyerek hastasının zayıflamaya devam ettiğini görmüş ve bu alanda uzmanlaşmıştır. Kendi adını verdiği Dukan Diyetini hazırlamıştır.

Dukan Diyeti Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda oldukça başarılı sonuçlara imza atan Dukan Diyeti tamamen protein ağırlıklı, anında sonuç veren ve kalıcı bir zayıflama yöntemidir. Fransız kadınlarının zarifliğini borçlu olduğu Dukan Diyeti 4 aşamadan oluşmaktadır.

Dukan Diyeti İlk Aşama: Dukan Diyetinde ilk aşama tabiri caizse atak aşamasıdır. Dukan Diyetinin ilk aşaması, çok hızlı kilo kaybı sağlayan tam 72 tür proteinli gıdadan oluşmaktadır. Kahvaltı için yumurta, öğle yemeği için balık akşam yemeği için de biftek yenilebilir. Diğer protein çeşitleri de hindi eti, yağsız ve derisiz tavuk, yağsız süt, yağsız peynir ile midye ve yengeç gibi deniz ürünleridir.  

Diyetin bu aşamasında diyete katkı için, her gün en az 2 litre su ve 2 yemek kaşığı yulaf, şekersiz çay ve bitki çayları tüketebilirsiniz. Bu diyeti, 10 ya da 20 kilo vermeyi hedefleyen kişiler ortalama 5 gün; 10 kilodan daha az kilo vermeyi hedefleyenler 3 gün; 5 kilodan daha az kilo vermeyi düşünenler de sadece 1 gün yapmalıdır.

Dukan Diyeti 2.Aşama: İkinci aşama gerçek anlamda kilo kaybının yaşandığı aşamadır. Bu aşama esnasında diyet şıklarında 28 çeşit sebze önerisi bulunur. Protein seçenekleri ise saf proteinlerden oluşur. Kimi günler sebze ve protein; kimi günler de sadece protein yiyeceksiniz bu aşamada. Öte yandan sebze yeme günlerinde sınırsız sebze yenilebilir.

Dukan Diyeti 3.Aşama: Üçüncü aşamada her gün sebze ve protein yiyebileceksiniz. Bunların yanında 2 dilim buğday ekmeği, meyve ve yağsız peynir de yiyebileceksiniz. Üçüncü aşamaya tam olarak gelmenin bir ödülü olarak haftada 2 gün karbonhidrat içeren besinleri tüketmek serbest olacaktır. Bu aşama, verilen kilo başına 5 gün öteleme aşamasıdır.

Dukan Diyeti 4.Aşama: Son aşama olan dördüncü aşamada yemekten zevk alacağınız besinleri hiçbir sınırlama olmadan tüketme hakkınız var. Canınız ne istiyorsa yiyebilirsiniz evet. Tek kaide her hafta Perşembe günü yalnızca protein yemelisiniz. Dukan diyetinde son aşamanın bu kadar serbest olması biraz saçma gibi olsa da aslında öyle değil. Çünkü ilk üç aşamada kurallara harfiyen uyan bir kişi zaten istediği kiloya düşmüş oluyor. Bu son aşama daha çok kilo koruma amaçlıdır.

 




Kullanıcı Yorumları

Dukan Diyeti konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.