AKNE OLUŞUM SEBEPLERİ VE EVDE UYGULANABİLECEK ÇÖZÜMLER

Genel kategorisindeki AKNE OLUŞUM SEBEPLERİ VE EVDE UYGULANABİLECEK ÇÖZÜMLER konusu
AKNE OLUŞUM SEBEPLERİ VE EVDE UYGULANABİLECEK ÇÖZÜMLER

AKNE OLUŞUM SEBEPLERİ VE EVDE UYGULANABİLECEK ÇÖZÜMLER

Sivilce kadın erkek olarak, milyonlarca insani etkileyen cilt problemlerinden biridir. Sivilceler nasıl geçer, ne iyi gelir? Yüzde oluşan akne oluşum sebepleri ve evde uygulanacak çözümler ile tedavisi mümkündür.

Sivilce nedir neden olur?

Sivilce cilt üzerinde bulunan kır, toz, yağ gibi çeşitli sebeplerle cildin yüzeyinde biriken kalıntıların, cilt yüzeyindeki gözenekleri tıkaması ile oluşmaktadır. Tıkanmış gözenekler belli bir süre sonra siyah nokta ardından akne oluşumuna sebebiyet verir.

Yüzde oluşan akneler, aktif çalışan yağ bezeleri, hormonsal problemler, stres, yapılan yanlış diyetler, kullanılan herhangi bir ilaç ve hormonsal dengesizlik veya dalgalanma, stres, kötü bir diyet, ilaçtan kaynaklanan yan etkiler ya da cilt temizliği eksikliğinden kaynaklı olabilmektedir.

Sivilce nasıl geçer?

Evde doğal yöntemler ile uygulanacak kürler akne oluşumunu engelleyerek çözümler sağlamaktadır.

Kullanılan kürlerin arasında vazgeçilmez olan limondur. Limonun içeriğinde bulunan bileşenler akneleri kısa sürede azaltmakta önemli rol oynar. Limon cilt üzerindeki bakterileri öldürerek, içreğindeki sitrik asit sayesinde cildin üzerinde biriken yağlanmayı sonlandırır. Ölü derinin atılmasında yardımcı olur. Kolajen üretimini artırarak yeni derinin oluşmasını sağlar. Limonun asitli yapısı sayesinde gözeneklerin küçülmesi ve cilt üzerindeki lekelerin giderilmesinde rol oynar.

Limon cilt üzerinde kullanılırken doğru malzemeler ile eşleştirilmelidir. Özellikle yüz bölgesinde direk uygulanan limon önemli tahribatlar bırakabilir.

Evde yapılabilecek kürler nelerdir?

Tarçın ve limon maskesi. Tarçın doğal bir peeling ürünü olarak kullanılır. Yüzde hafif bir aşındırıcı özellik sağlar. Tarçın ve limon suyunu karıştırarak sadece akneli olan bölgelerin üzerinde ortalama 15 dk. Uygulamak yeterli olacaktır. Bekleme sonrası ılık su ile durulanarak yüz nemlendirilmelidir. Haftada en fazla 2 defa tekrarlamak yeterli olur.

Zerdeçal ve limon kürü. Zerdeçal in ağrı ve iltihaplanmayı azaltabilen özelliği bulunur. Ayrıca anti bakteriyel olup akne oluşumunu sağlayan bakterileri öldürür. Cilt üzerinde oluşan tahribatları yok eder.Zerdeçal ve limon suyunu karıştırılarak, sivilceli bölge üzerinde 15 dakika uygulanması yeterlidir. Haftada 2 ya da 3 defa uygulanabilir.

Karbonat ve limon kombinasyonu. Karbonat gözeneklerin açılmasında, bakterilerin yok olmasında doğal bir temizlik ürünüdür. Karbonat ve limon suyunu karıştırılarak sivilceler üzerinde en fazla 10 dakika bekletilmelidir. Çok hafif uygulanan masaj sonrası soğuk su ile durulanmalıdır.




Kullanıcı Yorumları

AKNE OLUŞUM SEBEPLERİ VE EVDE UYGULANABİLECEK ÇÖZÜMLER konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.