YÜZMEYİ DİĞER SPOR DALLARINDAN ÖNE GEÇİREN FARK NE?

Genel kategorisindeki YÜZMEYİ DİĞER SPOR DALLARINDAN ÖNE GEÇİREN FARK NE? konusu
YÜZMEYİ DİĞER SPOR DALLARINDAN  ÖNE GEÇİREN FARK NE?

YÜZMEYİ DİĞER SPOR DALLARINDAN  ÖNE GEÇİREN FARK NE?

Yüzme sporu çok eğlenceli bir spor dalıdır ve insanlar spor salonuna giderken olduğu gibi  isteksiz bunalmış ve stres içinde olmazlar. Saatleri kalori sayarak geçirmezler ve stres yapmak yerine daha rahatlamış hissederler. Yüzmede spor salonlarındaki gibi sadece kol kasları veya sadece karın kasları gibi bölgesel çalışmalar olmaz. Tüm kas gruplarını aynı anda çalıştırır ve enerjinin tüm kas gruplarına dengeli dağılmasını sağlar. Tüm kasları aynı anda çalıştırdığı için belirli noktalarda ağrı birikmesi olmaz. Ve suyun kaldırma gücü sayesinde eklemlere yük bilmediği için spor sonrasında gayet rahat bir şekilde günlük hayata devam edilebilir.

  Uzmanlar kalp hastalarının zorlayıcı sporlar yapması yerine yüzme ile sağlıklarını korumasını öneriyor. Ayrıca yüzme kan akışını düzenler kemik ve eklem sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Enerjiyi tüm kas gruplarına aynı anda dağıttığı için kolestrolü dengeler ve günlük yaşamda daha rahata hareket etmemizi sağlar. Psikologlar da ruhsal hastalıkların tedavisinde en doğal yöntem olarak yüzmeyi öneriyor, zihnin açılması ve daha rahat düşünmeyi sağladığı için ruhsal bozuklukların düzelmesinde büyük etken olduğunu söylüyorlar.

Bir kişinin yüzerken ortalama bir saat içinde yakacağı kalori miktarı 800 civarıdır. Eğer belirli bir kas grubunu çalıştırmak isteyen kişiler olursa yüzmenin serbest stil, kurbağalama stil, sırt üstü stil ve kelebek stili gibi birçok farklı yöntemleri vardır. Bu sayede bölgesel çalışmalarda yapılabilir.

 Çoğu kişi yüzmeyi sadece yaz aylarında 1 hafta denize girmelik eğlence aracı olarak görse de aslında yüzmenin çok sağlıklı bir spor dalı olduğundan haberleri yoktur. Son zamanlarda çoğalan yüzme havuzlarından kışın soğuk havalarda dahi konforlu bir şekilde istifade etmek mümkündür. Dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli nokta ise yemek yedikten 2 saat sonra yüzme yapılmalıdır.ve yüzmeden sonra uzun süre ıslak kalmamaya dikkat edilmelidir.

 




Kullanıcı Yorumları

YÜZMEYİ DİĞER SPOR DALLARINDAN ÖNE GEÇİREN FARK NE? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.