Sert Diyet Saç Döküyor

Gündem kategorisindeki Sert Diyet Saç Döküyor konusu
Sert Diyet Saç Döküyor
Dermatoloji Uzmanı Dr. Esra Kural, ilkbahar aylarında yapılan sert diyetin saç dökülmesine neden olduğunu ve saç dökülmesinin de kadınların sosyal hayatları ile psikolojilerini olumsuz yönde etkilediğini açıkladı.

Bilinenin aksine sık yıkamanın saçları dökmediğini ve her dökülen saç için de paniklememek gerektiğini belirten Kural, "Günde 100-150 tel dökülmesi normal. Sağlıklı saçlar için doğru şampuan seçimi çok önemli. Sık karşılaştığımız sorulardan en önemlisi şampuan seçimi. Yağlı saçlar için anyonik gruptan olan lauryl sulfates içeren şampuanlar seçilebilirken, bebekler için gözü yakmayan Passionisines içeren ampoterik surfaktanların seçilmesi gerekir. Şampuanın PH değeri önemli. PH ve kıl şaftında şişme ve kabarıklık oluşturur ve bu da kıl şaftı hasarına yol açar . Alkali PH'lı şampuanlar kullanmamaya çalışmalıyız ve kullandığımız şampuanların PH'ı 5.5'i geçmemeli. 

Resim

 Şampuanların içeriklerinde provitaminler, vitaminler güneş koruyucular ön plana çıkar. Bunlar sadece pazarlama amaçlı ön plana çıkarılan maddelerdir. Şampuanların saçta kalma süresi çok kısa olduğu için vitamin provitaminler güneş koruyucuların etkinlik gösterebilmesi için gerekli sürede temas gerçekleşmediğinden dolayı etkinlikleri de olmuyor" şeklinde açıkladı.

Ancak yapılan sağlıksız diyetlerin kişinin hayatını etkilediği gibi fiziksel görüntüsünü de etkilediğini söyleyen uzman, uzun süreli olarak yapılan çok sıkı diyetler saç döker. Hatta sağlıksız beslenmenin beraberinde geldiği sert diyet saçsız bırakır şeklinde konuştu.






Kullanıcı Yorumları

Sert Diyet Saç Döküyor konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.