Obezite Dizden Vuruyor

Gündem kategorisindeki Obezite Dizden Vuruyor konusu
Obezite Dizden Vuruyor

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nilay Şahin, diz kireçlenmesi ve ağrısı bulunanların oranının 2-3 kat
artmasını beklediğini dile getirdi. Bunun nedeni ise obezite olacak dedi.

İçerisinde kendisinin de yer aldığın 10 ülkeden 21 bilim insanının "Diz Kireçlenmelerinde Alt Gruplar ve Hedef Egzersiz Tedavileri" grubu adı altında İngiltere’de araştırma yapıldığını dile getirdi.

Obezitenin her geçen gün yaygınlaştığını en başta kas iskelet sistemi olmak üzere bütün vücudu etkilediğini dile getiren Şahin, diz kireçlenmesini engelleyen en önemli etmenin egzersiz yapmadığımız, tetikleyenin ise obezite olduğunu bildirdi. Obezite nedeni ile insanı ayakta tutan kas iskelet sistemine fazla yük bindiğini bunun da diz kireçlenmesine ve ağrılara yol açtığını dile getiren Şahin, en önemli etkenin masa başında çalışmak olduğunu bildirdi.

İLERİ YAŞLARDA OLUR ALGISI KALKIYOR

Günümüzde diz kireçlenmesi yaşının geriye çekildiğini söyleyen Şahin sözlerine şöyle devam etti;2011 yılında uluslararası alanda yapılan çalışmalarda 20 yıl içinde kadınlarda 2, erkeklerde ise 3 kat diz ağrılarının artacağı saplandı. Şuan zaten diz ağrısı çekenlerin oranı yüzde 20 ile 30 arasında değişiyor. Gelecek yıllarda bu aran 50lere kadar çıkacak. Son 20 yılda oran artarak devam edecek ve insanlar kilo alacak, obezlik şuan tüm ülkelerin sorunu.

Eskiden diz, boyun, bel ve kemik ağrılarının ilerde yaşlarda olduğu algısı bulunduğunu söyleyen uzman son yıllarda bu durum yıkılır hale geldi dedi. En önemli nedeni ise obezite diye konuştu. Kilo vermenin ağrıları azalttığına değinen Şahin obezitenin önemli sorun olduğunu belirtti.

Türkiye’de batı ülkelerine oranla az egzersiz ve spor yapıldığını belirten uzman spora önem verilmiyor olmasının gelecek yıllarda Türkiye’ya ağrı problemleri yaşatacağını dile getirdi.

YÜRÜMEMEK SORUN

Günde 45 dakikalık bile tempolu yürüyüşün insan hayatında kas iskelet sistemine çok iyi geleceğini dile getiren uzman Şahin; obezite oluşmasının bir nedeni de hareketsizlik dedi. Hastalarından genelde spora başladım ama 2-3 ay dayanabildim sonra bıraktım sözleri ile karşılaşıyorum dedi. Diz ağrılarının önüne geçmek için sporu sevmeli ve hayatımıza sporu adapte etmeliyiz dedi.

Kilo veren hastaların dizinde rahatlama olduğunu bildiren uzman kimi hastaların zayıflasa bile hareketsizlikten diz ağrısı çektiğini dile getirdi. Yapılan araştırmalara göre en iyi tedavinin egzersiz olduğunu dile getiren uzman herkesin hayatına egzersiz girmeli diye konuştu.




Kullanıcı Yorumları

Obezite Dizden Vuruyor konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.