Kilo Vermeden Önce

Genel kategorisindeki Kilo Vermeden Önce konusu
Kilo Vermeden Önce
İdeal vücut ağırlığına sahip olmak kiloları ile başı dertte olan birçok kişinin hayali. Ancak kiloları ile savaşan kişiler kilolarından kurtulmak için ne yapmaları gerektiğini çok iyi bilmezler. Kilo vermeden önce yapılması gerekenler basittir ancak birçok kişi bu basit önemli detayları atlar. Kilo verme süresince dikkat edilmesi gerekenle şu şekilde;

1. İdeal kiloda olmak vücut sağlığı ve psikolojik durumu için önemlidir. İdeal kiloda olup olmadığımızı sorgulamamız gerekir. Kendinize göre mi fazla kilolarınız var yoksa ideal kilonuz bulunduğunuz kilonun çok mu altında öğrendikten sonra kilo vermek veya almak için daha doğrusu ideal kilonuza ulaşmak için kolları sıvayabilirsiniz. Bilmeniz gerek ki kişinin ideal kilonun altında veya üstünde olması zihinsel ve fiziksel sağlığını oldukça etkiler. İdeal kilonuzu bulmak için sizde vücut kitle endeksi hesaplamalarından yararlanabilirsiniz.

2. Önce, hedefinizi belirleyin ve kararlılıkla programınızı uygulamaya özen gösterin. Önemli olan kilo kaybı sırasında kararlı olmanızdır. Motivasyonunuzun artması için yanınızda zayıf kişiler olmalı ya da kilo veren birinden destek almanız önemlidir.

3. Özel beslenme planı uygulanmalıdır. Uygulanacak listeler sağlık bilgilerinize uygun olmalıdır. Herkesin önerdiği ve kolayca bulunabilen listeler daha sonra yetersiz vitamin ve minerallere neden olabilir. Ayrıca yorgunluk ve yorgunluk gibi şikayetlere neden olabilir; vücut yağı kaybına ve kayıp kaybına neden olabilir.

4. Diyet listeleri diyetisyenin gözetiminde uygulanmalıdır. Uygulanacak diyet listesi, mevcut kilo ve sağlık bilgilerinize göre her zaman yenilenmelidir. Farklı ve güncel listelerin uygulanması metabolizmayı hızlandırır ve kilo verme sürecini hızlandırır. Beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için diyetisyenler tarafından hazırlanan listeler de önemlidir.

5. Diyetisyen başvurmadan önce kan uygulamalıdır. Yapılması gereken ilk şey, kan testlerinin yapıldığından emin olmaktır. Tahlil sonucunda saptanan değerlerle ilişkili olarak bir engelleyici veya durdurucu faktör olup olmadığı belirlenebilir. Bu yönde tüketilmek üzere yiyecek varsa, uygun diyet listeleri hazırlanır.

Resim

6. Metabolizmanın hızlı çalışması kilo vermeyi kolaylaştırır. Metabolizmanın hızlı çalışması, kilo verme sürecini etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Su tüketimi, fiziksel aktivite ve tüketilen gıdalar gibi birçok faktör metabolizma hızını etkiler. Gerekli beslenme ihtiyaçlarının sağlanması da metabolizma hızının artmasını etkiler. Bu, beslenme kısıtlamasının çok ileri gitmemesi gerektiği anlamına gelir. Zayıflamak için sağlıklı ve dengeli bir beslenme yemek en iyisidir.

7. Bilinci yerinde olmayan şok diyetlerinden kaçınılmalıdır. Çağımızın en dikkat çekici yönlerinden biri şok diyetleri ve zayıflatmak için detoks uygulamalarıdır. Bununla birlikte, bu uygulamalar her birine sağlıklı sonuçlar vermeyebilir. Çok diyet ">düşük kalorili diyet ilk etapta hızlıca kilo verebilir. Bununla birlikte, metabolizma çalışmalarını yavaşlattığından, ileride kilo verme sürecini yavaşlatabilir ve hatta durdurabilir. Son zamanlarda, sağlıklı beslenme ihmal edilmiştir. Maalesef, kilo vermek isteyen ya da kilo vermek istediğimi söyleyen birçok insan ne yazık ki diyetten kısa süre ayrılıyor. Önemli olan sağlıklı bir yaşam tarzı yemek yapmak ve kalıcı kılmaktır. Bilinci yerinde olmayan diyetler süremeyecek.

8. Diyetteki karbonhidrat, yağ ve protein değerleri dengelenmelidir. Her bireyin beslenme ihtiyaçları farklıdır. Diyette karbonhidrat, yağ ve protein gibi besin maddelerinden oluşan 3 ana grup vücudun kilo verirken yorgunluk gibi şikayetleri önler. Tüm gıdalarda dengeli bir şekilde tüketilen kilogramın çoğunun yağ olduğu bilinmektedir. Protein, yağ ve karbonhidrat oranı diyetisyen tarafından ayarlanır, sağlıklı kilo kaybı diyetleri bölgesel zayıflama, göbek eritme ve erime erimesinde de etkilidir. Göbek bağı diyet listesi ve bodurlaştırma diyet listesi gibi listeler özel olarak oluşturulabilir.

9. Ana ve ara yemeklerin tüketilmesi kesinlikle ihmal edilmemelidir. Diyet zayıflamaya çalışırken en yaygın şikâyet açlık duygusu hissetmektir. Kan şekerinde hızlı düşüş veya denge bozukluğu hızlı açlığa ve aşırı gıda tüketimine yol açar. Kan şekeri dengeli olması ve metabolizma hızının düşürülmemesi için 3 ana yemek ve 2-3 öğün yemek önemlidir.

10. Sindirim sisteminin düzgün çalışması çok önemlidir. Kabızlık, ishal ve gaz oluşumu gibi sık şikâyetler zayıflama sürecini zorlaştırabilir ve motivasyonun azalmasına neden olabilir. Diyetteki hamur kaynakları yeterli miktarda alınmazsa sindirim sistemi sorunları sıklıkla ortaya çıkabilir. Sindirim sisteminin doğru ve sağlıklı çalışması için diyet yemek pişirme yöntemlerine dikkat edilmelidir. Diyet yemekleri çok düşük veya yağ içermemelidir. Sağlıklı yağ tüketimi sindirim sistemi için çok önemlidir.

Ayrıca, diyetteki tahıl grupları kaldırılmamalı ve sebze ve meyve hamurunun tüketilmesi ihmal edilmemelidir.





Kullanıcı Yorumları

Kilo Vermeden Önce konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.