HODAN YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Genel kategorisindeki HODAN YAĞININ CİLDE FAYDALARI konusu
HODAN YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Hodan Yağının Cilde Faydaları

Ülkemizde az bilinen ve buna bağlı olarak da az kullanılan bitkilerden olan Hodan bitkisi doğal ortamda yetişen bir bitkidir. Doğal ortamından toplanarak ot halinde tüketilebilen Hodan bitkisi ayrıca yağ olarak da tüketilebiliyor. Bu şekilde tüketilmesi cilt üzerinde ve insan sağlığı üzerinde birçok fayda sağlayabiliyor. Hodan yağının özellikle cilt üzerinde yaptığı onarıcı ve nemlendirici etki birçok kozmetik ürüne de ilham kaynağı olmuş durumda.

Cilde sağladığı faydanın yanında bitki çayı olarak da tüketilebilen Hodan yağı vücudun daha dinç ve enerjik olmasını sağlayabiliyor. Ruhsal ve zihinsel rahatlık da sağlayan Hodan bitkisinin diğer faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

·Ağız yoluyla alınabilen Hodan bitkisi ruhsal ve zihinsel rahatlık sağlayarak yaşam kalitesinin artmasına yardımcı oluyor.

·Vücudun farklı bölgelerinde meydana gelebilecek iltihaplanma ve ödem oluşumunu önleyerek tedavi eder.

·Sindirim sistemini düzenleyerek idrara çıkmayı kolaylaştırır. İdrar sıkıntısı yaşayanlar için idrar söktürücü özelliği vardır.

·Bağırsaklar üzerinde onarıcı etkiye sahip olarak kabızlık gibi problemlere karşı etkili olur.

·Kan hücrelerini yenileyerek kan üzerinde temizleyici etkiye sahiptir. Bu sayede birçok hastalığı önleyici etki yapar.

·Cilt üzerinde nemlendirici ve kırışıklıkları önleyici etkisi olan Hodan yağı yaşlanma belirtilerini de geciktirir.

·Özellikle erkeklerin en büyük problemi olan saç dökülmelerine karşı da farklı karışımlar uygulanarak tercih edilebilir.

Hodan bitkisi bitkisel çay şeklinde kaynatılarak tüketilebildiği gibi yağı çıkarılarak yağ şeklinde de rahatlıkla tüketilebiliyor. Hodan yağının ağız yoluyla tüketilmesi vücutta meydana gelecek farklı enfeksiyonları önleyerek daha sağlıklı bir vücuda sahip olmayı sağlar. Vücutta yağ dengesizliği problemi yaşayanların sıkça tüketmesi tavsiye edilen Hodan yağı beslenme listelerine eklenerek düzenli bir şekilde tüketilebilir.




Kullanıcı Yorumları

HODAN YAĞININ CİLDE FAYDALARI konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.