Burçlara Göre Diyet

Genel kategorisindeki Burçlara Göre Diyet konusu
Burçlara Göre Diyet

BURÇLARA GÖRE DİYET

Burçlara göre de diyet mi olurmuş demeyin. Herkesin burcu farklı olduğuna göre diyetleri neden farklı olmasın. Öyle değil mi? Hangi burçlar hangi yemekleri daha çok sever? Zayıflamak için ne yapmalı ve nasıl bir yol izlemelidir? İşte tüm bunların cevabı...

Koç

Koç burçlarının genellikle fazla kilo problemi olur. Çünkü koç burcunda olan kişiler, daha çok hazır yiyecekleri ve ayaküstü beslenmeyi sever. Özellikle de baharatlı ve tuzlu gıdaları çok tüketirler. Bu burcun insanları zayıflayabilmek için abur cubur yiyeceklerden, baharatlı ve tuzlu besinlerden uzak durmalıdır. Koç burcunda doğan kişiler diyet listelerinde yeşil sebzelere, kuru bakliyatlara ve masum tatlılara yer vermelidir.

Boğa

Burçlara göre diyet konusunda, ikinci sırada boğa burçları bulunmaktadır. Boğa burcunda doğan insanlar, karbonhidratları çok sever. Bu da onların tek yönlü beslenmesine yol açarak kilo almalarına neden olur. Öte yandan karbonhidrat ağırlıklı beslendikleri için sindirim sorunları da yaşarlar. Boğa burçları diyet listesinde, kesinlikle meyve, sebze, her türlü balık, tavuk ve salataya yer vermelidir.

İkizler

İkizler burcunda doğan insanların en büyük problemi yemek yeme şeklidir. Bu burca mensup kişiler yiyecekleri fazla çiğnemeden ve çok hızlı bir biçimde yerler. Oysaki yemek yerken oldukça yavaş yemeli ve besinler iyice çiğnenmelidir. İkizler burcu insanları diyet listelerinde C vitamini ağırlıklı meyveleri ve ceviz, badem ve kabak çekirdeği gibi sağlıklı kuruyemişleri bulundurmalıdır

Yengeç

Yengeç burcuna mensup kişiler kalsiyum ağırlıklı beslenmeye önem vermelidir. Yani, süt ve süt ürünlerini fazla miktarda tüketmeli, şeker, tuz ve nişastadan uzak durmalıdır. Yeşil yapraklı sebzeler ve kalsiyum bakımından zengin besinler yengeç burcunun diyet listesinde mutlaka yer almalıdır

Aslan

Burçlara göre diyet konusunda, diğer bir burç da aslan burcudur. Aslan burcunda doğan kişiler yemek düşkünüdür adeta. Fakat bu düşkünlükleri onların formda kalmasına engel olmaz. Aslan burcundaki kişilerin diyet listesinde beyaz et, limon ve sağlıklı kuruyemişler yer almalıdır.

Başak

Başak burçları, tatlı krizine yenik düşen burçlardandır. Adeta çikolata düşkünüdür başaklar. Bu burçta doğan kişilerin ilk yapması gereken tatlı krizini kontrol altına almaktır. Bunun yolu da, tatlı isteğini kuru meyve tüketerek geçiştirmektir. Başak burçları diyet listelerinde protein ve vitamin ağırlıklı besinlere yer vermelidir.

Terazi

Terazi burcunda doğan kişiler, asitli içecekleri fazla tükettikleri için böbrek hastalığına yakalanma riskleri yüksektir. Bu nedenle asitli içeceklerden uzak durarak bol miktarda su içmelidirler. Terazi burçları, lifli besinleri diyet listesinde bulundurmalıdır.

Akrep 

Akrepler, deniz ürünlerine, tahıllara ve yeşil sebzelere diyet menülerinde yer vermelidir. Öte yandan suyu sıkılan meyveler de akreplerin beden fonksiyonlarını düzenler. Burçlara göre diyet konusunda, akrep burçlarının dikkat etmesi gereken konu beden faaliyetleridir.

Yay

Yay burçları, yağlanma sorunu yaşayan burçlardandır. Bu nedenle doğal beslenmeye özen göstermeli ve tahılları fazla tüketmelidir. Yaylar, diyet listelerinden tatlıları çıkarmalı ve biraz da hareket etmelidirler.

Oğlak

Oğlak burçları burçlara göre diyet kapsamında, yemek öğünlerine karşı duyarsız olan burçlardandır. Yemeklerini vaktinde yeme konusunda sıkıntı yaşarlar. Bu burçta doğan kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli konu, protein ağırlıklı beslenme ve yemeklerini zamanında yemeleridir.

Kova

Kova burcuna mensup insanlarının tuza karşı zaafı vardır. Yemeklerinde tuzu fazla kullanırlar. Bu nedenle de hem kilo alırlar hem de tansiyon hastalığına çabuk yakalanırlar. Kova burcu insanı kesinlikle fazla tuzu kesmelidir. Kovalar,  C vitaminli besinler, balık ve meyve sebze ağırlıklı beslenmelidir.

Balık

Burçlara göre diyet hususunda, son burç balık burcudur. Balık burcu kişilerinin yaşadığı en önemli sorun demir eksikliğidir. Bu nedenle başta ıspanak olmak üzere demir bakımından zengin et, tavuk, ceviz, dalak, siyah üzüm ve yeşillikleri fazlaca tüketmelidirler ve diyet listelerinde de bu yiyeceklere yer vermelidirler.




Kullanıcı Yorumları

Burçlara Göre Diyet konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.