BÖRÜLCE NEDİR? ŞAŞIRTICI FAYDALARI

Genel kategorisindeki BÖRÜLCE NEDİR? ŞAŞIRTICI FAYDALARI konusu
BÖRÜLCE NEDİR? ŞAŞIRTICI FAYDALARI

Börülce Nedir? Şaşırtıcı Faydaları

Baklagiller ailesinden olan börülce küçük taneli ancak oldukça besleyici bir besindir. Yeşil kabuk içerisinde 8 10 adet taneden oluşan börülce vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin bir besindir. Bu sebeple topraktan kuru ya da yeşil şekilde toplanarak hasadı yapılan börülce sofralara lezzet katmak amacıyla kullanılır. Özellikle yaz aylarında tüketilen börülcenin turşusu ve salatası oldukça popülerdir.

Şekli yeşil fasulyeyi andıran börülce tek yıllık bir bitkidir. Her yıl yeniden ekilip hasadı yapılan börülcenin Ege bölgesinde sıkça tüketildiği biliniyor. Yaz mevsiminde fazla tüketilen börülcenin kurusu ise daha çok kış mevsiminde tüketilir.

Börülce insan sağlığı üzerinde birçok şaşırtıcı faydaya sahiptir. Düzenli ve ölçülü tüketildiğinde birçok rahatsızlığa iyi gelen börülce bu sebeple de alternatif tıbbın en çok tercih ettiği bitkiler arasında bulunuyor.

Faydaları

·Kan değerlerinin düzenlenmesine yardımcı olan börülce özellikle tansiyon rahatsızlığı bulunanların sık tükettiği bir besindir.

·Demir eksikliğini gideren börülce ülkemizde sıkça görülen demir anemisi hastalığına da iyi geliyor.

·İçerdiği folik asit sayesinde antioksidan özelliği bulunan börülce vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca ayak bölgesinde ciddi bir rahatlama sağlar.

·Yüksek miktarda C vitamini içeren börülce vücut hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve bu sayede vücudun daha dinç ve enerjik olmasını sağlar.

·Bağışıklık sistemini de güçlendirici etkisi olan börülce B vitamini sayesinde de soğuk algınları ve boğaz enfeksiyonlarına karşı direnç sağlar.

·Yüksek lif seviyesi sayesinde sindirimi kolaylaştıran börülce tok tutucu özelliği sayesinde kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde ilk sırada yer alıyor.

·Özellikle kadınlar açısından adet sancılarının hafifletilmesini sağlar.

·Cilt üzerinde de yenileyici etkiye sahip olan börülce cilt yaralarının daha hızlı kapanmasını sağlar.




Kullanıcı Yorumları

BÖRÜLCE NEDİR? ŞAŞIRTICI FAYDALARI konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.