Hamilelik Sonrası Kilo Vermek Zor Mudur?

Genel kategorisindeki Hamilelik Sonrası Kilo Vermek Zor Mudur? konusu
Hamilelik Sonrası Kilo Vermek Zor Mudur?

Bir çocuğa sahip olmak hemen tüm kadınların hayalidir. Ancak hamilelik döneminde kilo almak kadınların korkulu rüyasıdır diyebiliriz. Hamilelik dönemi sürecinde kadınlar neredeyse 20-30 kilo arasında vücutlarına ekstra yük, kilo alır. Hamilelik döneminden sonra, alınan kiloları vermemiz oldukça zorlayacaktır. Hamilelik sonrası kilo verme yolları birden fazladır ve hamilelik sonrası kilo vermek için denenecek yollar şu şekilde sıralanabilir;

Bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra sizi bambaşka bir hayat bekliyor olacak. Koşturmaca ve stresli geçecek günlerin ardından istemeseniz de kilo vereceksiniz. Hamilelik sonlandıktan sonra tek yapmanız gereken kilo vermek için acele etmemek olmalıdır.

Vücudunuz yorucu bir dönemden çıktı. Kısa süre içerisinde oldukça fazla kilo aldınız ve aldığınız kilolar vücudunuzun şeklinin bozulmasına neden oldu. Hamilelik sonrası ilk 2-3 ay herhangi bir çaba göstermeden vücudunuzu dinlenmeye bırakın ve vücudunuzu izleyin. Göreceksiniz kısa sürede vücudun şişliği gidecek ve hamilelik sonrası kilo verme yollarını yarılamış olacaksınız.

Hamilelik sonrası kilo vermek için kendinize karşı gerçekçi beklentiler içine girin. 1 hafta içerisinde 10 kilo vermek veya 1 ayda tüm fazlalıklardan kurtulmak mümkün değildir. Kendinize haftalık hedefler koyun ve bu hedeflerin gerçekçi olmasına dikkat edin.

Tüm yeni anneler uykusuz kaldıklarından ve uzun süre uykuya hasret yaşadıklarından dert yanar. Siz özellikle lohusa döneminde uykunuzu almaya dikkat edin. Bir annenin en zor dönemi lohusalık dönemidir. Bu dönemde bebeğine zor alışan anne hem vücudun fazla kilolarından şikayet eder, hem de uykusuz gecelere alışmak zorunda kalır. Lohusa döneminde uykunuzu alabilmeniz için sizinle ilgilenebilecek bir yakınınızdan destek alın. Uykunuzu aldığınız zaman abur cubur yemekten uzak olacak ve kilo vermeye başlayacaksınız.

Lohusalık döneminde büyüklerinizden duyduğunuz yemelisin süt yapar söylemlerine kulaklarınızı kapatmanız gerekir.  Bu dönemde yediklerinizin kilo yerine süt yapacağı yaygın ve yanlış bilinen bir söylemdir.




Kullanıcı Yorumları

Hamilelik Sonrası Kilo Vermek Zor Mudur? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.