PROTEİN İÇEREN 10 BESİN

Genel kategorisindeki PROTEİN İÇEREN 10 BESİN konusu
PROTEİN İÇEREN 10 BESİN

Proteinler, insan vücudu üretemediği için dışarıdan alınması gereken organik moleküllerden bir tanesidir. Proteinin önemi bebeklik yaşlardan itibaren başlar ve yaşlılık dönemine kadar insan hayatını etkiler. Gelişim çağındaki çocuklarda yeterli düzeyde protein alımı çok önemlidir. Bunlara ek olarak kas yapısının gelişimini de yakından ilgilendirmektedir. Peki protein içeren besinler nelerdir:

 

1. Kırmızı Et: Hayvansal protein denince akla ilk gelen ve en etkili protein kaynağı olan besin kırmızı ettir. Uzmanlara sağlıklı bir yaşam için haftada en az 1 kez tüketmek gerekiyor. Ancak kolesterolü olan bireyler daha az tüketmelidir. Çünkü bu bireylerde olumsuz etkilere sebebiyet verebilmektedir.

2. Beyaz Et: Kırmızı etin en büyük ikamesi elbette ki beyaz ettir. Tavuk eti, balık eti, hindi eti gibi besinlerin hepsi beyaz ete birer örnektir. Özellikle diyet yapan bireylerin beyaz ete kırmızı etten daha fazla ağırlık vermesi gerekir. Çünkü beyaz etteki yağ oranı kırmızı ete göre daha azdır.

3. Yumurta: Yumurta da tıpkı süt gibi hayvansal kaynaklı protein çeşitlerinden bir tanesidir. Yine özellikle kas gelişimi için spor yapan bireylerin, günde en az 2 tane tüketmesi gereken besinlerden bir tanesidir.

4. Baklagiller: Bitkisel proteinlerin en önemli kaynağı baklagillerdir. Yaklaşık 100 gram bir nohut ya da mercimekte 10 gram protein bulunmaktadır.

5. Süt: Süt her yaş kesiminden insanlar için çok önemli bir protein kaynağıdır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin en önemlilerinden bir tanesidir. Spor yapan bireylerin kas gelişimi için en çok tercih ettiği protein kaynaklarının başında gelir.

6. Yoğurt: Yoğurt da en az süt kadar protein kaynağıdır. 150 gram yoğurdun içerisinde yaklaşık olarak 15 gram protein bulunmaktadır.

7. Peynir: Yüksek protein kaynaklarının bir tanesi de peynirdir. 100 gram peynirde ortalama 30 gram kadar protein bulunmaktadır.

8. Badem: Kuruyemişlerin arasında en yüksek protein değerine sahip olanı bademdir. 100 gram bademde yaklaşık olarak 25 gram kadar protein bulunmaktadır.

9. Karides: Karides düşük kalorili olduğu için en çok tercih edilen protein kaynaklarından bir tanesidir.

10. Kefir: Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlayan kefir tıpkı süt gibi ciddi bir protein kaynağıdır.




Kullanıcı Yorumları

PROTEİN İÇEREN 10 BESİN konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.