Obezite İle Savaşmak Elimizde!

Sıradışı kategorisindeki Obezite İle Savaşmak Elimizde! konusu
Obezite İle Savaşmak Elimizde!
Obezite yani şişmanlık, kısaca vücutta sağlığı bozacak ölçüde aşırı ve anormal düzeyde yağ birikmesi olarak tanımlanabilir. Şişmanlık; karmaşık, çok nedenli, süreğen olan, kalıtım ile çevre şartlarının etkileşiminden oluşan ve tüm dünyayı etkileyen çok yaygın bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınlarda vücutlarının yüzde 30, erkeklerde ise yüzde 25 üzeri olan rakamlarda obezite olarak görülür. Yağ dokusu tüm sisteme etkileyecek şekilde hormonal ve kimyasal maddeler salgılar. Bazı salgılar iştahın açılmasına, doyma sınırının üste çekilmesine ve obezitenin ilerlemesine sebep olur.

Resim


Şişmanlık sağlığı bozacak komplikasyonlara neden olan, yaşam süresini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen, genetik ve çevresel etkileşimleri olan ciddi kronik bir hastalık olarak literatüre girmiştir. Ayrıca şişmanlık Dünya Sağlık Örgütü tarafından en riskli 10 hastalıktan biri kabul edilmiştir. Bilimin ulaştığı şu noktada bile sebebi ve oluşum mekanizması tam olarak ortaya konulamamış olmakla birlikte şişmanlık, enerji alımı ve kullanımı arasındaki dengesizlik sonucu ortaya çıkmaktadır. Daha çok enerji alıp daha az harcamaya sebep olan faktörlerin hepsi şişmanlık nedeni olarak sayılabilir. Bu faktörleri 3 gruba ayırabiliriz. Bu üç faktörün etkileşimi sonucunda şişmanlık ortaya çıkmaktadır. Bu faktörler: "genetik faktörler”, "çevresel faktörler” ve "diyete bağlı faktörler”dir.

Uzmanlra göre tüm bunlardan kurtulmanın tek yolu ise obezite tedavisi!



Kullanıcı Yorumları

Obezite İle Savaşmak Elimizde! konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.