Kahvaltı Etmenin Önemi Nedir?

Genel kategorisindeki Kahvaltı Etmenin Önemi Nedir? konusu
Kahvaltı Etmenin Önemi Nedir?

Gece boyunca nereden bakılsa 12 saatlik bir açlık dönemi yaşanır. Uyurken aç olduğumuzu anlamamız mümkün olmaz ama vücut gece boyunca çalışmaya ve enerji harcamaya devam edecektir. Güne uyandığımız sabah saatlerinde ise bütün besin depolarımız ve neredeyse enerjimizin tümü boşalmış hale geliyor. Hal böyle olunca da 12 saat süren açlık sürecinin ardından, kahvaltı etmenin önemi artıyor.

Gece uykusundan sonra sabahı9n ilk saatlerinde yenecek kahvaltıda, beynimizi ve vücudumuzu sağlıklı yiyecekler ile doyurup uyarmazsak, gün boyunca halsiz, sinirli ve aç olarak yaşantımıza devam ederiz. Ancak besinlere saldırmak istemiyorsak ve günümüzü daha verimli bir hale getirmek istiyorsak, güne kahvaltı ile başlamanın ve kahvaltı etmenin önemi artıyor.

Kahvaltıyı sevmek veya sevmemek kişinin çocukluk döneminden kalma bir alışkanlık olarak biliniyor. Çocukluk döneminde ısrarcı olan anne- baba, çocuğun hoşlanmadığı besinleri yemesi konusunda ısrarcı oluyor. Veya yataktan kalktığı gibi çocuğun önüne yemesi gereken birtakım yiyecekler bırakılıyor. Bu durumda çocukların kahvaltıdan uzaklaşmasına ve en sağlıklı öğün olan kahvaltıdan soğumasına neden oluyor. Çocuklarımıza kahvaltıyı sevdirmek için elimizden gelen birçok şeyi yapmak ve kahvaltıyı hayatın vazgeçilmezi olması durumuna getirmek gerekiyor.

Kahvaltı etmenin önemi, gün içerisinde uzun süre tok kalmamızı sağlaması ve bu tokluk ile diğer öğünlerde sağlıksız gıda maddelerinden uzak durulmasına yardımcı oluyor.  Kahvaltıda sevdiğiniz yiyecekler ile sağlıklı besinleri bir araya getirmek gerekiyor. Daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam geçirmenin püf noktası olan kahvaltı, aynı zamanda daha iyi bir gelecek yaratmak için de kahvaltı etmenin önemini vurgular hale geliyor.

Kahvaltı etmenin önemi nedir sorusunu basit bir takım cevaplar ile şu şekilde anlatabiliriz;

.Kahvaltı etmek obezite ve fazla kilo sorunlarından uzak durmamıza yardımcı olur.
.Kahvaltı etmeden bir gün geçirirseniz gün sonunda yatağa yatmaya bile takatiniz kalmaz.
.Kahvaltı etmek ruh halinizin gelişmesine ve kendinizi mutlu hissetmenize yardımcı olur.
.Dikkatinizin toplanmasını ve  gün içerisine yapılan işlemlerin daha kolay algılanmasını sağlar.
.Kan şekeriniz dengelenir ve dengede kalan kan şekeri ile kendinizi daha mutlu hissetmeniz.
ve depresyondan uzak bir yaşam sürmenizin temelleri atılır.




Kullanıcı Yorumları

Kahvaltı Etmenin Önemi Nedir? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.