BALKABAĞININ FAYDALARI

Genel kategorisindeki BALKABAĞININ FAYDALARI konusu
BALKABAĞININ FAYDALARI

BALKABAĞININ FAYDALARI

Balkabağı hem tatlısı hem yemeği yapılabilen birçok faydası bulunan bir besindir. Balkabağının en bilindik özelliği bağışıklığı güçlendirmesidir. Özellikle içerisinde bulunduğumuz bu dönemde bağışıklık güçlendirmesi için farklı yollar denemekteyiz. Balkabağı da bu yollardan bir tanesidir. Ayrıca içerisindeki lifler sayesinde uzun süre tok tutar ve zayıflamaya da yardımcıdır.

Kış aylarının vazgeçilmez bir meyvesi olarak kabul gören balkabağı, nezle ve grip gibi hastalıklar içinde oldukça faydalı bir yiyecektir. Daha birçok derde deva olan balkabağının faydalarına gelin birlikte bakalım.

Balkabağının faydaları;

·Bağışıklığı güçlendirir.

·Gribal enfeksiyonlar için koruyucudur.

·Kanseri önleyici etkileri bulunur.

·Sinir sistemini düzenleyerek kronik yorgunluk gibi rahatsızlıklarda kullanılır.

·A vitamini bulundurur.

·Kabızlık önleyicidir ve bağırsak düzenler.

·Cildi güzelleştirir.

·Tarçın ile birlikte tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur.

·Karaciğerde ve akciğerde oluşan iltihaplanmanın önüne geçer.

·Kan basıncını düşürür.

·Göze iyi gelir.

·Kemikleri güçlendirir.

 

Balkabağının tüketirken içerisindeki vitaminlerin kaybolmaması adına kabuğunu soyarak tüketmeniz gerekmektedir. Ayrıca eğer tatlısını yapacaksanız rafine şeker yerine pekmez ya da doğal bal ile tatlandırmalısınız. Balkabağını tatlı ya da yemek olarak tüketmenin yanında çorbasını yaparak içebilirsiniz. Faydalarının gitmemesi için balkabağını uzun süre pişirmeyin. Ayrıca gereğinden fazla tüketildiğinde istenmeyen yan etkiler görülebilir. Bunlar mide krampları ve ishal gibi etkenlerdir.




Kullanıcı Yorumları

BALKABAĞININ FAYDALARI konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.