ARA ÖĞÜN NEDİR?

Genel kategorisindeki ARA ÖĞÜN NEDİR? konusu
ARA ÖĞÜN NEDİR?

Beslenme, gün içerisinde vücudun ihtiyacı olduğu öğeleri sindirilmek üzere vücuda almak olarak nitelendirilir. Öğün olarak bilinen beslenme zamanları, prensipte 3 olarak sınırlıdır. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak standart halde uygulanmaktadır. Peki, ara öğünolarak bildiğimiz ve özellikle diyetlerin içinde geçen kavram nedir? Gelin, birlikte cevap arayalım.

Ana öğünlerle birlikte gün içerisinde farklı zamanlarda tüketilen yiyeceklerin programlandığı ara öğün içerikleri mevcuttur. Meyve, kuruyemiş, yoğurt, çorba gibi besinler ara öğünlere örnek verilebilir. İki öğün arasında alınan ve kan şekeri düşüşünün önüne geçmek için alınan atıştırmalıklar, aynı zamanda açlığı da bastırmaktadır. Ana öğünlerin kalorisi yüksektir, ara öğünlerin amacı daha çok açlığı dizginlemek olmaktadır. Ara öğünler, ana öğün sonrasında 2-3 saat aralıkla alınmalıdır. Bir sonraki öğünün önüne geçmeyecek yapıda olması önemlidir. Ara öğün alımı düzenli şekilde yapılırsa vücut, ana öğünlerde az besin tüketimi sağlayarak kalori alımını dengeler ve kilo kontrolüne yardım eder. Vücut kitle endeksinin kontrolü ile kolayca hakimiyet sağlanabilir. Protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerin orantılı alınması gerektiği de unutulmamalıdır.

Yaş, cinsiyet ve hareket durumuna göre ana öğünler planlanabilir. Ara öğünler de ana öğünlerin yoğunluğuna göre planlanmalıdır. Çünkü ara öğün, bizim gün içerisinde denge politikamızı oluşturur. Aldığımız kalorinin yoğunluğuna göre bir egzersiz yöntemi uygulamalıyız. Uygulanan sportif hamleler ile ideal kiloya ulaşmanız için kolaylıklar sağlanabilir.




Kullanıcı Yorumları

ARA ÖĞÜN NEDİR? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.