ZAYIFLAMA HASTALIĞI(ANOREKSİYA) NEDİR?

Genel kategorisindeki ZAYIFLAMA HASTALIĞI(ANOREKSİYA) NEDİR? konusu
ZAYIFLAMA HASTALIĞI(ANOREKSİYA) NEDİR?

ZAYIFLAMA HASTALIĞI(ANOREKSİYA) NEDİR?

Zayıflama hastalığı, tıptaki adıyla anoreksiya, genellikle kadınlarda görülen bir hastalıktır. Yeme bozukluğu, rejim ya da diyet sonucu ortaya çıkmaktadır. Yemek yememenin yanında çok az uyuduğu halde çok aktif bir yaşam sürdüren kişilerde oluşan bir psikolojik bozukluk olan anoreksiya, tedavi edilmezse daha kötü sonuçlarda doğurabilmektedir.

Anoreksiya’nın nedeni tam olarak bilinmese de, psikolojik, biyolojik ve çevresel faktörlerden dolayı oluşmaktadır. Psikolojik olarak kişinin bazı takıntıları bu rahatsızlığa etki edebilmektedir. Kiloları ile sürekli takıntı halinde yaşayan kişiler kendilerini bu hastalığa etken duruma getirebilir. Çevresel olarak da kişinin kilolu ya da zayıf olması çevresinden yorum alarak kişiyi etkileyen bir davranıştır.

Anoreksiya’nın risk faktörleri vardır. Bunlar kadın olmak, ergen olmak, aile, genetik faktörler ve hızlı kilo alıp vermektir.Anoreksiya’nın tedavisi oldukça uzun ve zordur. Depresyonla da savaşan anoreksiyalı bireylerin tedavisinde aile faktörü oldukça önemlidir. Kişinin yaşayış tarzı hayat hikayesi hem kendinden hem de ailesinden dinlenir ve ona göre bir tedaviye başlanır.

Anoreksiya genellikle kişinin fazla kilo alma kaygısından dolayı ortaya çıkmıştır. Kilo almayı ya da kilolu olmayı sorun haline getiren kişilerde görülen bu hastalık iştah kaybı ile birlikte aşırı kilo vermeye sebep olur. Hastalık derecesinde zayıflama ile birlikte psikolojik açıdan da depresyona girme, bunalım ve ruhsal problemler ortaya çıkar. Bu hastalık hafife alınmaması gereken ciddi bir hastalıktır ve tedavisi uzun olsa da ihmal edilmemeli ve bir an önce tedavi altına alınmalıdır.




Kullanıcı Yorumları

ZAYIFLAMA HASTALIĞI(ANOREKSİYA) NEDİR? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.